https://malomdulovillapark.hu/

Akadnak olyanok, akiknek bármilyen közvetítői díj magas, hiszen úgy gondolják, hogy nem kapnak semmit a pénzükért. Azonban azok, akik már megpróbálták maguk eladni az ingatlanukat, pontosan tudják, hogy a gyors és jó áron történő értékesítés rengeteg energiába, pénzbe és időbe kerül.

Minden ügyfélben felmerül a közvetítői díj hallatán, hogy pontosan mit tartalmazhat ez az összeg? Vannak, akik mindenáron távol akarnak maradni az ingatlanközvetítőktől és egy forintot sem hajlandóak fizetni a szolgáltatásért. Ezek az emberek, ha eljutnak a vevőjelöltekkel való tárgyalásokig, többnyire tíz-húsz százalékot is engednek az áralku során. Ha egy rövid számítást végzünk, akkor jól látszik, hogy több pénz maradt volna az eladó zsebében, ha kéri az ingatlanközvetítő segítségét, aki a kezdetetektől jelen van.

Ráadásul még az áralku során is segít megtalálni a közös hangot és elérni a legjobb áron való értékesítést. Azon eladókban, akik igénybe veszik az ingatlanközvetítő szolgáltatását, minden esetben felmerül két fontos kérdés, melyek közül az első:

Mennyi a közvetítői díj?

Ez az összeg jelenleg több tényezőtől is függ, de körülbelül az eladási ár kettő és öt százaléka között mozog. A másik fontos kérdés pedig az, hogy ezért az összegért pontosan mit kap cserébe az ügyfél. Röviden egy profi, megbízható, gyors, tapasztalt és őszinte szakember segítségét, de lássuk részletesen.

Az ingatlanközvetítői díj többek között tartalmazza az ingatlan értékbecslésének, vagyis az eladási ár megállapításának költségét. Emellett a fotók és az alaprajz elkészítésének díját, illetve az utazási és a telefonköltséget. A hirdetések elkészítésének, több weboldalon történő szerepeltetésének, kiemelésének, frissítésének és az ingatlan célzott kiajánlásainak díját.

Ezeken kívül a tanácsadások, egyeztetések, tárgyalások és az ingatlanmegtekintések szervezésének és lebonyolításának költségét. Mindemellett az ártárgyalás során történő segítségnyújtás díja is ide sorolható, hiszen az ingatlanközvetítő egyfajta mediátorként működik közre az eladó és a vevő alkudozása során. Ezeken kívül az energetikai tanúsítvány elkészíttetésében, a megbízható ügyvéd megtalálásában és az adásvétel lebonyolításában történő segítségnyújtás díját is tartalmazza ez az összeg.

Ebből a rövid felsorolásból jól látszik, hogy többek között milyen feladatokból áll a közvetítő munkája és az is, hogy egy átlagos ingatlan eladása sok-sok munkaórát vesz igénybe. Ha ezeket a feladatokat ön szeretné elvégezni, akkor jó néhány délutánt és hétvégét kellene áldoznia az ingatlaneladással járó teendőkre.

Ráadásul a tapasztalat hiánya miatt, akár hibázhat is, például rossz minőségű képeket tölt fel a hirdetéshez vagy rosszul határozza meg az ingatlan eladási árát, de ez már egy másik cikk témája. Visszatérve a díjakhoz, érdemes megemlíteni, hogy a közvetítői jutalék teljes összege nem kerül az ingatlanos zsebébe. Bizonyos részét egyéb kiadások viszik el, ilyenek például a hirdetések kiemelésének és frissítésének díjai, illetve az utazási és a telefonköltségek.

Míg a felsorolt feladatokat elvégzi ön helyett az ingatlanközvetítő, addig csak az új otthona megtalálásával kell foglalkoznia. Ráadásul az igazán profi szakember jobb feltételekkel és magasabb áron fogja értékesíteni az ingatlant, mint egy tapasztalatlan eladó.

Úgy gondolom, ez a cikk is bizonyítja, hogy az ingatlaneladás kimondottan időigényes munka, mely sikerességéhez tapasztalat és szaktudás szükséges. Ha nem akarja ezekkel a feladatokkal tölteni a szabadidejét és a lehető leggyorsabban, illetve a legjobb áron szeretné értékesíteni ingatlanát, akkor kérje szakember segítségét. Ön pedig töltse inkább a családjával vagy a barátaival ezeket az értékes órákat.

Forduljon hozzám bizalommal!

Molnár Adrienne ingatlanközvetítő