https://malomdulovillapark.hu/

MODERN ÉPÍTÉSŰ TÉGLA HÁZAK

A PILISI HEGYEK LÁBÁNÁL

A MALOMDŰLŐN

Miért válaszd házad építéséhez a tégla építési rendszert?

 • 30 cm vastag teherhordó fal
 • EPS hőszigetelés, üvegszövettel, vékonyvakolattal
 • Tervezhető, fix költségek
 • Egy 150 m²-es, egyszintes lakóépület építési ideje kb. 3-6 hónap!
 • Kiváló hang-és hőszigetelés
 •  rendszerből lapos tető és magas tető egyaránt kialakítható.

Miért építs okos téglából?

A tégla nemcsak egy, a rengeteg építőanyag közül, de energetikai szempontból is kulcsfontosságú, hiszen télen a házunk falán a fűtési energia nagyjából 30%-a vész el a falakon keresztül. Ezért nagyon fontos a szigetelés!

A falazótégla az energiahatékonyság egyik fontos része, ezenkívül alapvetően meghatározza, hogy hogyan érezzük majd magunkat a leendő otthonunkban. Nem mindegy tehát, hogy milyen téglát választunk épülő új otthonunk építésekor, hiszen a falat később már nem tudjuk kicserélni.

A fűtés egyre drágább, a klimatizálás egyre többe kerül! De még mindig jóval olcsóbb, mint más eljárások.

Az okostégla nem azért okos, mert jó feje van. És nem is azért, mert sokat tanult, ezért jól sikerült az érettségije.

Az okostégla azért okos, mert azt csinálja, ami a dolga. Ráadásul nem csak akkor, amikor olyan kedve van, hanem kitartóan, megbízhatóan, akár 100 éven át. A belőle épített négy fal nemcsak tartja a tetőt, hanem benn tartja a lakásban otthona melegét. És ezt a dolgát összeszedetten és jól csinálja.

Az okos tégla esetében a csúcskategóriás hőszigetelő képességet a tégla üregeibe töltött kőzetgyapot szigetelőanyag biztosítja.

Az okostéglák okosítása oda vezetett, hogy a hagyományos téglákhoz képest ezeknek a hőszigetelő képessége 40-60%-kal jobb az ugyanolyan vastagságban kapható, jól ismert nútféderes téglák hőszigetelésénél.

A Klíma tégla kiemelkedő hőszigetelő tulajdonságát új üregkép kialakításával érte el a gyártó. A tégla méretétől függően másfélszer-kétszer több üregsort tartalmaz. Az új üregképnek köszönhetően pedig a szerkezeten át távozó hőnek másfélszer-kétszer több utat kell megtennie, mint a hagyományos termékek esetében.

A téglaház előnyei szabad szemmel láthatóak, és tagadhatatlanok. Tartósság és megbízhatóság szempontjából most, amikor a piac számos további anyagok és technológiák széles tárházát kínálja, építési lakó- és nem lakó épületnek, a tégla még mindig tartja népszerűségét.

Minden lakóépületnek természetesen erősnek, tartósnak és kényelmesnek kell lennie. A téglából épített épületek a bolygó szinte minden sarkában megtalálhatók.

MI AZ A TÉGLA?

Technológiai fejlődés

A tégla fejlődése nem áll meg. Ahogy eltűnt a habarcs a függőleges elemek kapcsolódásánál, köszönhetően a tégla oldalsó hornyainak – eresztékeinek (nútféderes kapcsolódásának), úgy a korszerűbb falazási módszereknél már szinte teljesen eltűnt a habarcs a vízszintes fugából is. Ezt a Rapid technológia teszi lehetővé. Lényege, hogy a téglák a felfekvő felületükön síkra csiszolva kerülnek ki a gyárból, így azok, mint két asztallap, nagyon pontosan egymásra helyezhetők az egymás után következő sorokban. Ezáltal a szükséges kötőanyag mennyisége is kevesebb, és a falazat is gyorsabban elkészíthető, jóval kevesebb vízmennyiség bedolgozásával, ami a további munkafázisokat is felgyorsítja. A klasszikus falazóhabarcs helyét pedig átveszi a vékonyhabarcs, vagy a még korszerűbb megoldás, a Dryfix extra ragasztóhab.

FŐ ELŐNYEI A TÉGLAHÁZAKNAK:

A téglából épített házaknak nagyon sok pozitív tulajdonságuk van, amelyeknek köszönhetően ez az anyag már évszázadok óta népszerű. A téglaházaknak legnyilvánvalóbb előnyei a következők:

 • erős, stabil szerkezet,
 • tartósság,
 • fagyállóság,
 • ökológiai tisztaság és kompatibilitás,
 • a ház természetes nedvességtartalmának megőrzése,
 • sokoldalúság,
 • tűzbiztonság,
 • jó hangszigetelés,
 • esztétikai, szilárd megjelenés.

A tégla homokból, agyagból és vízből áll, ami környezetbarát anyagot eredményez.

A téglából épült házak legfontosabb előnye, természetesen a hosszú élettartam. A tégla olyan kő, amely ellenáll a különböző fizikai terheléseknek és mechanikai stressznek, valamint a kedvezőtlen időjárási tényezőknek. Mivel ennek az építőanyagnak a gyártási folyamata égetett, többek közt nem fél a nedvességtől sem. A tégla egyik jellemzője, hogy ha nedvesség vagy víz éri, utána nagyon gyorsan kiszárad, anélkül, hogy elveszítené a funkcionális és műszaki jellemzőit.

Érdemes a többi építési módot is áttanulmányozni.