https://malomdulovillapark.hu/

Kérem, most felejtsen el egy percre minden rosszindulatú pletykát, amit az ingatlanközvetítőkről hallott. Hadd mondjam el, amit én tapasztaltam a karrierem során. Nem vitatom, hogy vannak olyan közvetítők, akik rosszul végzik a munkájukat, ugyanúgy, ahogyan más szakmákban is van erre példa. Ennek ellenére nem szabad egy-két pályát tévesztett ember miatt általánosítani.

A profi ingatlanközvetítők munkáját megköszönik az ügyfelek és jó szívvel ajánlják másoknak. Egy kicsit eljátszottam a gondolattal, hogy rohanó világunkban milyen lenne az élet ingatlanközvetítők nélkül, mi lenne az ügyfelekkel. Érdekes esetek jutottak eszembe.

A Szabó család túl drágán árulja az ingatlant?

A Szabó családban már úton van a harmadik gyermek, muszáj nagyobb lakásba költözniük. Szabóné intézi a lakás eladásával járó teendőket, keres új ingatlant és próbál eligazodni a hitelkonstrukciók között, miközben férje reggeltől estig dolgozik. Délelőttönként, amíg a gyerekek óvodában és iskolában vannak, egyeztet az érdeklődőkkel, szervezi a megtekintéseket, ügyvédet keres és sorban áll a bankokban. Hetente jön 2-3 érdeklődő, megnézik a lakást, de nem jelentkeznek többet. Lehet, hogy túl drágán árulják az ingatlant?

Az örökölt lakás

Balázs néhány hónappal ezelőtt örökölt egy kisebb házat vidéken. Már egy ideje próbálja eladni az ingatlant, az összes létező portálra feltette a hirdetést, de hetekig nem volt érdeklődő. Ekkor úgy gondolta, hogy enged az árból, ez segített, hiszen rengetegen jelentkeztek. Gyanús volt neki, hogy így valószínűleg alulárazta az ingatlant, de már nagyon szeretett volna túllenni ezen az ügyleten. Egyeztetett mindenkivel, de Budapestről nehéz a megtekintéseket megszervezni. Ő csak akkor tudja megmutatni a házat, mikor nem dolgozik, azaz csak hétvégén. Balázs már rengeteg energiát, időt és pénzt szánt arra, hogy vevőt találjon, de lassan be kell látnia, hogy nem egyszerű munka mellett, a fővárosból levezényelni egy kétszáz kilométerre lévő ház eladását.

Zoltán nem költözik haza

Zoltán évek óta Angliában él és nemrég úgy döntött, hogy végleg kint marad, így budapesti lakását eladja. Gondosan megírta a hirdetést, még jelentkezők is akadtak, némelyik egész komolynak tűnt. Sok ideje ment el az egyeztetésekkel, mindent megtett, amit ilyen távolságból lehetett, csak egy dologgal nem számolt, hogy látatlanul senki sem vesz lakást. Egy-két alkalommal megkérte az egyik budapesti barátját, hogy intézze a megtekintéssel járó feladatokat, de sajnos azok az érdeklődők nem lettek vevők. Újabb jelentkezőknek kellene megmutatni az ingatlant, de már nem akarja barátja idejét tovább rabolni.

Eladó Anna néni belvárosi lakása

Anna néni 78 éves korára sajnos egyedül maradt belvárosi lakásában. Testvér nélkül nőtt fel, gyermekei nincsenek és férjét nemrég vesztette el. Kis nyugdíjából már nem tudja fizetni a nagy lakás rezsijét, szeretne kisebbe költözni. Arra gondolt, hogy feladja hirdetését a helyi napilapban, de ekkor felmerült benne néhány kérdés. Mennyit érhet most a lakása? Mit kérdezzen a vevőktől? Hol keressen kisebb lakást?

Emily Budapesten

Emily úgy döntött, hogy végleg letelepszik Magyarországon és a fővárosban keres egy kedves, világos és alacsony rezsijű lakást. Talált már szimpatikus ingatlanokat, de jó néhány esetben nem beszéltek az eladók angolul, az ő magyar tudása pedig még nem elég egy adás- vétel lebonyolításához. Persze megkérhetné valamelyik barátját, hogy segítsen, de nem akar senkitől sem szívességet kérni.

Mindez csak néhány példa a sok közül, ami bizonyítja, hogy sok esetben jól jön a tapasztalt ingatlanközvetítő segítsége.

Ha venne vagy eladna ingatlant, forduljon hozzám bizalommal!

Molnár Adrienne

ingatlanközvetítő