https://malomdulovillapark.hu/

Jó néhányan úgy gondolják, hogy közvetítő nélkül is el tudják adni az ingatlanukat. Egyeseknek sikerül, másoknak kevésbé jól, mert mondjuk áron alul értékesítenek és akadnak olyanok is, akik kudarcot vallanak.

Vajon honnan lehet tudni, hogy a tulajdonosnak szüksége van szakember segítségére?

Nem állítom, hogy minden eladónak szüksége van ingatlanközvetítőre, hiszen sokaknak van elég szabadidejük arra, hogy minden részfeladattal tudjanak foglalkozni és ha bármiben elakadnak, akkor pontosan tudják, hogy kitől kérdezzenek. Azonban vannak a sikertelenek, akiket két csoportra oszthatunk.

Egyiket azok alkotják, akik az eltelt hónapok alatt még érdeklődőket sem szereztek, mert már a hirdetési fázisnál hibáztak. A másikat pedig azok, akik pár hét alatt találtak vevőt és gyorsan le is bonyolították az adásvételt, majd utólag rájöttek, hogy áron alul értékesítették az ingatlant. Ezeket a sorokat olvasva joggal merül fel mindenkiben, hogy honnan lehet tudni már az elején, hogy szükség lesz-e ingatlanközvetítőre vagy sem.

Kinek éri meg profi szakember segítségét igénybe venni?

Annak, aki nem akar napi 2-3 órát az ingatlaneladással járó feladatokra pazarolni. Fotózás, hirdetéskészítés, -feltöltés, egyeztetések az érdeklődőkkel, megtekintések szervezése, és a sor itt még nem ér véget. Az eladással járó feladatok elvégzése időigényes munka, mely akár hónapokon keresztül tarthat. Ha inkább a családjával és a barátaival töltené a délutánokat, akkor kérje ingatlanközvetítő segítségét. Ráadásul a profi szakember ismeri az ügylethez kapcsolódó jogszabályokat és adózási kötelezettségeket is és azt is tudja, hogy minek kell szerepelnie az adásvételi szerződésben. Tájékoztatja ügyfelét a határidőkről és segít az eladáshoz kötelező energetikai tanúsítvány elkészíttetésében is.

Annak, aki nem tudja meghatározni az ingatlan megfelelő eladási árát

Az ingatlanközvetítő ismeri a környéket és tudja, hogy mennyire kedvelt és keresett. Többéves tapasztalatának köszönhetően az ingatlanba belépve azonnal látja a benne rejlő lehetőségeket. Az aktuális piaci helyzet és az ingatlan állapotának ismeretében képes annak értékét objektíven megbecsülni. Profi szakember segítségével nem fordulhat elő, hogy túlárazás miatt hónapokig feleslegesen kelljen hirdetni az ingatlant és természetesen az sem, hogy áron alul kerüljön eladásra.

Annak, aki nem akar több 10 ezer forintot hirdetései frissítésére és kiemelésére költeni

Mivel hatalmas a túlkínálat, a hirdetésnek körülbelül 5 másodperc alatt kell megragadnia az érdeklődő figyelmét. Ha nem sikerül elérni a kívánt benyomást, akkor a lehetséges vevőjelölt már megy is tovább a következőre. A profi szakember tudja, hogy a hirdetések nyitóképe ragadja meg az érdeklődő figyelmét és azt is, hogy milyen fotókkal lehet vonzóvá tenni az ingatlant. Emellett figyel többek között a fontos információkat tartalmazó szövegre és a méretarányos alaprajzra is. Mindemellett tudja, hogy kiknek érdemes hirdetni és őket milyen piacvezető portálokon lehet elérni.

Annak, aki nem akar a döntés- és fizetésképtelen érdeklődőkkel foglalkozni

Mivel a hirdetésekben az ingatlanközvetítő száma szerepel, így ő egyeztet az jelentkezőkkel. Megkíméli a tulajdonosokat a döntés- és fizetésképtelen érdeklődőktől és megtekintéseket kizárólag a megfelelő vevőjelöltekkel szervez. A jelentkezők általában több ingatlant megnéznek, ezernyi impulzus éri őket, melyek mind befolyásolják a döntésüket. Egy jó ingatlanközvetítő pontosan tudja, hogy mikor és hogyan kell megerősíteni a vevőjelöltek vételi szándékát.

Annak, aki szeretne százezreket spórolni az ingatlaneladás során

A profi szakember a sikeres értékesítés érdekében okos kompromisszumok felé tereli az eladót, miközben foggal-körömmel védi érdekeit a tárgyalások során. Nem hibázik, pontosan tudja, hogy mennyiért érdemes meghirdetni az ingatlant és azt is, hogy maximum mennyit lehet engedi belőle egy esetleges áralku során.

Annak, aki az eladást követően ingatlant szeretne vásárolni

Az ingatlanközvetítő a pontos igények ismeretében, kellő körültekintéssel segít megtalálni az álomotthont. Felhívja a figyelmet az apró részletekre, segít az információgyűjtésben és tájékoztat a kötelező illeték fizetésekor igénybe vehető kedvezményekről. Ismeri az elérhető hitelkonstrukciókat, segít a banki ügyintézésben és az állami támogatások igénylésében. Mindemellett ismer megbízható, ingatlanokkal foglalkozó ügyvédet, aki segít az adásvétel lebonyolításában.

Ha szeretné szakember segítségét igénybe venni, akkor forduljon hozzám bizalommal!

Molnár Adrienne

ingatlanközvetítő

képek: pixabay.com