https://malomdulovillapark.hu/

LIAPOR TECHNOLÓGIA

A PILISI HEGYEK LÁBÁNÁL

A MALOMDŰLÖN

Minden LIAPOR ház Zöld ház, így minden házunk megfelel a

„Zöld hitelnek”.

               

Minden házunk minimum BB vagy AA energetikai besorolású!

Te is haladj a korral

Azért a liapor készház és pont ez a készház technológia! Mert nincs párja a piacon!

„Két” szóban: mi az a liapor?

A kutatások és fejlesztések eredményeként létrejött a duzzasztott agyagkavics, más néven liapor. A liapor speciális harmadkori agyagból készül. A liapor olyan stabil anyag, hogy több ezer év alatt sem bomlik, és tulajdonságai hasonlóak a homokhoz.

A duzzasztott agyagkavics:  A duzzasztott agyagkavicsot duzzadóképes, finom eloszlásban szerves anyagot tartalmazó, leginkább jura-kori agyagok felhasználásával gyártják. Az agyagot finomra őrlik, granulálják, majd forgódobos kemencében 1200 °C feletti hőmérsékleten kiégetik. Az égetés során az agyag szerves anyag tartalma elég, a szemek megduzzadnak, felületüket megolvadt és szinterezett (zsugoröntési) burok képezi. A gyártási folyamat végén a terméket osztályozzák, és általában 0/4, 4/8, 8/16 mm szemnagyságban forgalmazzák. Kausay 14 A duzzasztott agyagkavicsból könnyűbeton falazóelemek, födémelemek, falazóhabarcsok, feltöltések készíthetők. 

Falazatunk legnagyobb előnye, hogy rendelkezik a készházépítés előnyeivel, azaz gyorsan készül el. Ugyanakkor rendelkezik a masszívházak előnyeivel is, időtálló, tartós, állandó karbantartást nem igényel. Tartóssága felülmúlja a téglaházakét, mert ez fagyálló is, és a vizet kevésbé szívja. 

KÖRNYEZETTUDATOS OTTHON

Természetes falazatok, minimális hulladék, akár nulla külsős energiafogyasztás, tökéletes hőszigetelési mutatók

Malomdűlő, Villa park, Malomdülö Villapark, új építésű házak, öko házak, minimál új házak, Pilisborjenő telek, Pilisborjenő ház, Pilisborjenő újépítésű ház, Solymár újépítésű ház, Solymár telek, Solymár ház, Kitecohome, kitecoház, isb házak, erdei panoráma, Pilisi panoráma, egészséges házak, egyedi házak,

KIEMELKEDŐEN JÓ ENERGETIKA

Minden házunk már standard kivitelben is teljesíti a BB energetikai követelményeket, de kis ráfordítással az AA-t is könnyen elérhetjük! 

Malomdűlő, Villa park, Malomdülö Villapark, új építésű házak, öko házak, minimál új házak, Pilisborjenő telek, Pilisborjenő ház, Pilisborjenő újépítésű ház, Solymár újépítésű ház, Solymár telek, Solymár ház, Kitecohome, kitecoház, isb házak, erdei panoráma, Pilisi panoráma, egészséges házak, egyedi házak,

KIVÁLÓ ÁR-ÉRTÉK ARÁNY

A hagyományos építési technológiákhoz képest akár olcsóbb bekerülési költségek, kompromisszumok nélkül!

Malomdűlő, Villa park, Malomdülö Villapark, új építésű házak, öko házak, minimál új házak, Pilisborjenő telek, Pilisborjenő ház, Pilisborjenő újépítésű ház, Solymár újépítésű ház, Solymár telek, Solymár ház, Kitecohome, kitecoház, isb házak, erdei panoráma, Pilisi panoráma, egészséges házak, egyedi házak,

NAGYOBB NETTÓ TERÜLET

Azonos bruttó beépített terület mellett akár 15%-al nagyobb nettó terület! Akár 5-8 milló forint spórolás egy téglaházhoz képest!

MENNYI IDŐ A KIVITELEZÉS?

Jelenleg a Kiviteli szerződés aláírásától számított 6-8 hónapra tudjuk vállalni a ház átadását. Ez emeletes házaknál vagy hiteles szerződéseknél hosszabbodhat!

EZ KERÁMIAHÁZ?

NEM. Bár vannak azonos összetevők (pl a liapor) de az arányok, a falak vastagsága, a siopor, a kőzetgyapottal vaszagított falak, az építés módja mind különbözik. 

EZ BETONPANEL?

Igen is, meg nem is. hívhatjuk könnyűbetonnak, hiszen cement itt is a kötőanyag. A liapor 1200 fokon kiégetett agyagkavics, tehát az anyaga ugyanaz, mint a hagyományos téglának. 

A LIAPOR FAL OLCSÓBB MINT A TÉGLA?

NEM! Maga a lipaor falazat jóval drágább a téglánál, de a technológia miatt sok munkafázis kimarad!

MENNYI A NM ÁR?

Egy átlagárat tudunk mondani. Jelenleg ez kb. 480 – 520.000 ft / nm nettó ár. Fontos, hogy pontos árat csak a végleges tervek és a műszaki tartalom igény megismerése után tudunk adni. 

ENNYI EGY TÉGLAHÁZ IS

a Liapor technológia nm ára nem kevesebb a tégla házénál. Azonban ugyazért a nm árért magasabb műszaki taralmat kap, és fele annyi idő alatt elkészül! 

MIÉRT MONDJÁK HOGY OLCSÓBB A TÉGLÁNÁL?

Ha Te egy 100 m2 nettó területű házat szeretnél építeni, akkor liaporból 118 m2 brutttó területet kell fizess, míg téglából 132 nm! 14 x kb. 500.000 ft jelentős különbség! 

MILYEN A HŐSZIGETELÉSE?

A komplett falazat rendszer (15 cm liapor fal + 20 cm EPS szigelés) U értéke 0,16 vagy az alatti

LEHET KÉRNI BETONFÖDÉMET?

Természetesen igen, de ez jelntősen drágítja a kivitelezést, valamint lassítja is azt. 

CSAK KULCSRAKÉSZ FOKOZAT VAN?

Nem. létezik a szerkezetkész valamint a külső kulcsrakész fokozat

LÉTEZIK FŰTÉSKÉSZ ÁLLAPOT?

Nem. Náluk 3 készültségi fokozat van, átmeneki megoldások nem lehetségesek. 

TÍPUSHÁZ VAGY EGYEDI?

Mindegyiknek van rengeteg előnye és hátránya is. A kiszámíthatóság, az ár, a gyorsaság mindenképp a típusház mellett szól, viszont néha ehhez kompromisszumokat kell kötni. 

MENNYI IDŐ A TERVEZÉS?

Típusterv adaptáció kb. 6-8 hét, míg egy egyedi tervezés 12-16 hét is lehet. Fontos, hogy egyedi tervet elkészíteni drágább is. 

TÍPUSTERVET LEHET MÓDOSÍTANI?

Természetesen IGEN, viszont ebben az esetben az egyedit tervezés minden hátrányával számolni kell. 

ÉRDEMES ELŐSZERZŐDNI?

IGEN! Mindeképp érdemes, hiszen a kapacitást ezzel rögzítette. A végleges árat viszont csak Kiviteli szerződés garantálja, egy esetleges alapanyag ár emelkedés esetén. 

HOZHATOM A SAJÁT TERVEZŐMET IS?

IGEN! De kérjük előtte konzultálj velünk, adunk tervezői segédletet.

MI KELL AZ ELŐSZERZŐDÉSHEZ?

Előszerződni csak típustervre tudunk, az egyedi terveknél erre nincs lehetőség, meg kell várni a végleges terveket. 

MI TÖRTÉNIK, HA EMELKEDNEK AZ ÉPÍTŐANYAG ÁRAK?

a KIVITELI SZERZŐDÉS aláírása után ez a mi üzleti kockázatunk. Áremelkedés csak a szerződés vagy a műszaki tartalom változása esetén lehetséges. 

VAN ÁRGARANCIA?

A válaszunk IGEN, NEM emelkednek az árak a Kiviteli szerződés aláírása után. Addig azonban igazodunk az építőanyagok esetleges áremelkedéséhez. 

MEDDIG ÉRVÉNYES AZ ÁRGARANCIA?

Alap esetben a kiviteli határidő végéig, viszont ha a megrendelő a szakaszok fizetésével jelentős késedelmbe esik, akkor az esetleges alapanyag áremelkedéseket áthárítjuk a megrendelőre. 

MENNYI HÁZAT ÉPÍTETTÜNK?

kb. 120 házat adtunk el 2021-ben, de ezek egy része csak 2022-ben kerül átadásra.

DRÁGÁBB HITELRE ÉPÍTENI?

Alap esetben NEM. Viszont az esetleges időelhúzódás járhat többlet költséggel is. 

SAJÁT TERVRE ADNAK AJÁNLATOT?

Személyes találkozó és az igények átbeszélése nélkül NEM. Hetente kb. 50 db érkezik hozzánk, nincs kapacitásunk a „hobby ajánlatkérőkre” 

MEG TUDOK NÉZNI EGY ÉPÍTKEZÉST?

Természetesen igen, egyeztess velem, és lehetőség szerint az építkezés helyéhez legközlebbi házat megmutatom. Jelenleg több bemutató építkezés is van. 

MEGNÉZHETEK EGY OLYAN HÁZAT AMIBEN LAKNAK?

NEM. Azokat az ügyfelek nem zavarjuk már, akik átvették a liapor házaikat. Bizonyára Te sem örülnél annak, ha hetente 15-20 ember járkálna a házadban. 

LÁTHATOK ELKÉSZÜLT HÁZAT?

IGEN! A többi kivitelzővel ellentétben nekünk saját bemutató parkunk van, ahol 3 különböző családi házat lehet megnézni, az előre egyeztett időpontban. 

ELDÖNTÖTTEM, AKAROM

Hívj engem bizalommal, és egyeztessünk egy személyes találkozót! Addig is kérdezhetsz tőlem bártan. Szívesen segítek, bár a műszaki kérdéseket majd még egy szakemberrel is átbeszélheted. 

VANNAK REJTETT KÖLTSÉGEK?

Nincsenek. A szerződésünk egyértelműen leírja, hogy mit nem tartalmaz a szerződés (pl. mobil wc vagy szemét szállítás).

KI KOORDINÁLJA AZ ÉPÍTKEZÉST?

Minden építkezéshez tartozik egy FMV, egy Műszaki ellenőr, egy projektvezető. Rajtuk kívül Te a kivitelezési osztályunk vezetőivel is tarthatod a kapcsolatot. 

FOGADHATOK SAJÁT ELLENŐRT?

Természetesen igen, azonban ennek a költségét Neked kell fizetni. Fontos, hogy amennyiben szeretnél egy saját ellnőrt, azt a szerződésbe is bele kell foglalni, és bizonyos szabályokat be kell tartani. 

VAN TERVEM, DE LIAPOR HÁZAT SZERETNÉK

Hívj fel nyugodtan, vagy írj egy e-mailt, egyeztessünk időpontot, és egyeztessük az igényeket! Utána természetesen személyre szabott árajánlatot adunk.

MENNYIEN DOLGOZNAK A CÉGNÉL?

Saját alkalmazottaink száma nem sok, a legtöbb feladatot alvállalkozó partnerekkel oldjuk meg. Velük együtt kb. 170-180-an dolgozunk azért, hogy Neked is megépítsük álmaid otthonát. 

MENNYI VOLT AZ UTOLSÓ ÉVES ÁRBEVÉTEL?

2021-et kb. 3 milliárd ft árbevétellel zártuk. Az eladott projektek jelentős része csa 2022-ben fog realizálódni.

VAN KAPACITÁS ÚJ PROJEKTEKRE?

IGEN! 2022-re 130 ház értékesítését tervezzük. Ezekből biztosan lesz aminek az átadása átcsúszik 2023-ra. 

MEDDIG ÉRVÉNYES A KEDVEZMÉNYES, 5% ÁFA?

A tervek szerint a 2022. december 31-ig megkezdett projektekre érvényes. Érdemes a terveket mindenképp elkészíteni, és az ÉTDR rendszerbe feltölteni, de segítünk ebbe is

BIZTOS, HOGY HATÁRIDŐRE ELKÉSZÜL A HÁZ?

Az esetek többségében igen, de sajnos pár alkalommal előfordult csúszás. Az emberi tényező, egy esetleges humán erőforrás vagy alapanyaghiány mind befolyásolhatja az átadást. 

FIZETÜNK KÖTBÉRT HA KÉSÜNK?

IGEN! Ha a késés nekünk felróható okra vezethető vissza, akkor igen. Az ügyfél fizetési késedelme miatti késés esetén NEM! 

A SZERZŐDÉSBEN VÁLLALT HATÁRIDŐBEN KÖLTÖZHETEK?

NEM. Az épület átadása után még azért vannak feladatok. A jelenlegi lakhatását semmiképp ne arre az időpontra tervezd !

FELHÍVHATOK VALAKIT AKI LIAPOR HÁZBAN LAKIK?

Sajnos nem adhatjuk ki az ügyfeleink elérhetőségeit, és igazából nem is akarjuk ha mindenki hivogatná őket. Fontos azt is elmondani, hogy nem ezen fog múlni a szerződés aláírása.

MEG TUDOK NÉZNI TÖBB HÁZAT IS?

Természetesen igen, de olyan házba már senkit nem viszünk, amibe beköltözött a megrendelő. Építkezésekre és a bemuatóparkba lehet jönni. 

FORGALMAZ ILYEN FALAT MÁS IS?

Mondjuk azt, hogy hirdet. A Homes4you jó hírnevét, a technológia sikerét sok mindenki próbálja meglovagolni. Felhívjuk a figyelmedet, hogy vigyázz, több csaló és kontár is megjelent a piacon. (vasbeton panelt adnak el liapornak, hamis, lopott referenciákkal hirdetik magukat, több éves profinak mondják magukat, miközben teljesen új a cégük, referenciákat nem tudnak mutatni). Mi minden hónapban 6-10 fal állításta tudunk ehívni Téged, a saját szemeddel tudsz meggyőződni arról, hogy mi nem csak hirdetünk, hanem építünk is! Gyere és nézzd meg azonnal!  

VAN LEHETŐSÉG ÜGYVÉDI LETÉTTEL FIZETNI?

Egy fajta fizetési ütemezési rendszerünk van, ahhoz kötelezően tarjuk magunkat. Természetesen nekünk nem gond az ügyvédi letét, de a szakasos fizetéstől nem tudunk eltekinteni. Volt már olyan irreális igény, hogy mi egy 100 milliós házat minden fedezet nélkül az ügyfél nevén lévő telekre építsünk fel, és majd ha minden tetszett nekik akkor kifizetik. Őszintén szólva, először nem tudtuk, hogy sírjunk vagy nevessünk. Abban az esetben ha az ügyfél semmit nem akar a szakaszok szerint fizetni, akkor vagy másik kivitelezőt kell keresnie, vagy pedig megfelelő fedezetet adnia. 

UGYE ELSŐ OSZTÁLYÚ KIVITELEZÉST KAPOK?

Természetesen erre törekszünk, igen. Azonban elmondjuk azt is, hogy előfordulhatnak a kivitelezés során hibák, amelyek akár szakmailag akár esztétikailag kifogásolhatóak. Ezért vannak az ellenőreink, hogy az alvállalkozók munkáját folyamtosan kontrollálják, és a hibákat javíttassák. Előfordultak hibák már akár a külső szigetelés kivitelezésénél, akár a festésnél, akár a lábazati szigetelésnél. A legfontosabbnak azt tartjuk, hogy mire az átadáshoz érünk, akkor a végeredmény jó legyen. Ezért kiemelt fonosságú a rendszeres kontroll, akik figyelik és megkövetelik a minőséget. 

GENERÁLOS KIVITELEZÉS DRÁGÁBB?

Részben igen, de közben mégsem:) Mi a Homes4you-nál a szerkezetkész állapot után alvállalkozókkal dolgozunk, ennek köszönhető, hogy mennyiségű házat tudunk kivitelezni a jelenlegi munkaerőhiány mellett is, valamint az egész országot le tudjuk fedni. Természetesen ez drágább, mintha Te közvetlenül bíznál meg egy kivitelezőt a lakóhelyed közvetlen közelébe. Emellett azonban azt is érdemes figyelembe venni, hogy ha velünk szerződsz, akkor 5% az áfa, míg ha Te szervezied össze a munkákat akkor az idegeskedés mellett az áfa is 27%! Ha neked szimpatikus a liapor technológia, de mégis olcsóbb megoldást keresel, akkor javasoljuk a szerkezetkész vagy a külső kulcsrakész fokozatot, és majd a saját szakembereiddel befejezed a kivitelezést. 

KI VÁLLAL FELELŐSSÉGET AZ ALVÁLLALKOZÓK UTÁN?

Természetesen mi, a Homes4you 100%-ban vállalja a felelősséget az alvállalkozók hibái vagy esetleges károkozásai után. Előfordult már a múltban nem egy olyan eset, amikor az alvállalkozó és a Megrendelő között valamilyen vita alakult ki, akár a kivitelezés minősége akár az ideje miatt. Ezekben az esetekben mi vállalunk minden felelősséget, kártérítést, garanciát, hiszen az ügyfél mindig a Homes4you-val szerződik, és nem az alvállalkozóval. Az esetlegesen a Megrendelő által beszervezett alvállalkozók után azonban mi felelősséget vállalni nem tudunk. Célunk, hogy mindig a megfelelő minőséget garantáló alvállalkozókkal dolgozzunk együtt, még ha ez nem is mindig egyszerű, de mi levesszük az Ön válláról ezt a terhet. 

Típusterv Ízelítő

Kérjük válassz a BRUTTÓ alapterület alapján!

(Azoknál a házaknál, ahol a garázs a ház része, ott a garázs is beleszámít a beépített területbe)

Fontos információ, hogy a típusházak (Készházak) tervein módosítási lehetőség nincs! Ezek a házak ettől készházak 🙂 A gyors kivitelezés, a pontos árajánlat, a tervezhetőség, a gyors engedélyeztetés mind ennek köszönhető. Amennyiben változtatni akarsz akár az elekromos terven, víz kiosztáson, falmagasságon, ablakok vagy ajtók helyein, az csak jelentős időveszteséggel, valamint jelentős költséggel lehetséges. Gyakorlatilag Neked akkor egy teljesen új tervet kell készíteni, ami történetesen hiába hasonlít a típustervre, attól még nem az!  (gondold csak végig, hogy ha  bármit változtatsz, akkor a már elkészült építész terveket, gyártmányterveket, esetleg statikákat, tető teher számításokat stb. nem tudjuk felhasználni, így ezeket újra el kell készíteni, ami idő és pénz. Ha Te más abalakot szeretnél, vagy más a falak magassága, eseleg több elektromos kiállást szeretnél, más tetőt stb. ezek mind drágítják, és persze lassítják is a kivitelezést.
Tőlünk nyugatra rég bevált módszer a típusház építés, próbálja ki Te is!

Típustervek – Házak

Ez csak 1-2 típústerv a több, mint 45-ből!

Tehát ha érdekel, méret szerint tudunk a neked legmefelelőbbet mutatni!

Bárhol máshol is megépítjük!

JÁNOS

Bruttó 115 m2

kis telekre 147 m2bruttó lakótér plusz 20 m2 emeleti terasz, (alapterület 84 m2), 3 hálószoba, nagy üvegfelületek, modern formavilág, többféle külső design lehetőség, a klasszikustól a modernig.

Beköltözhető állapotban a ház kulcsrakész ára: 89.900.000.-

Amennyiben csökkentett műszaki tartalommal kéri a házat, abban az esetben az ár csökkenhet! (pl. fehér nyílászárók a színes helyett, normál erkélyajtó a toló helyett, hagyományos fehér eps a grafitos helyett stb.)

Az alapár tartalmazza: – e-napló vezetését, – szigetelt lemezalapot, (adott rétegrend szerint), – a komplett falazatot, – tetőszerkezetet, – tető héjazatot (betoncserép borítással), – a külső 20 cm-es grafitos szigetelést, –  színezést, – ereszcsatornát, – nyílászárókat, (3 rétegű üvegezéssel), – 1 db bejárati ajtót. – 1 db bukó-toló ajtót, – komplett belső kulcsrakész kialakítást

A pontos műszaki tartalomról érdeklődjön, vagy kattintson ide!

Nem tartalmazza a tervezést, tervdokumentációt, (azok esetleges adaptációját) engedélyeztetést, az esetleges terasz és autóbeálló kivitelezését, sem ahhoz a beton alapot, sem a pergolákat. Nem tartalmazza a világító testeket, bútorokat, kőburkolatokat, falburkolatokat.

Ezek árairól egyedi ajánlatot adunk, az igények felmérése után. Pontos árat kizárólag egy személyes egyeztetés után tudunk adni, hiszen a műszaki tartalom teljesen egyén függő! Ennek függvényében az ár mindkét irányban változhat, a jelenlegi ár a tájékoztatást szolgálja, nem tekinthető hivatalos ajánlattételnek!

Az esetleges belső látványtervek ötletadás céljából szerepelnek az oldalon, a kivitelezés teljes egészében az Ön igényei szerint készül el!

A módosítások nélküli terv adaptálások átfutási ideje kb. 4-5 hét, az egyedi tervezéseké vagy módosításoké kb. 10-12 hét, míg a gyártási idők típusházak esetén 6-8 hét, egyedi vagy módosított házak esetén 10-12 hét! Kérjük a választásnál ezt figyelembe venni!
A látványtervek a Homes4you kizárólagos tulajdona, azok engedély nélküli felhasználása tilos!

AKTUÁLIS AKCIÓINK EHHEZ A HÁZHOZ:
Amennyiben Ön sem az alaprajon, sem a külső homlokzaton, nyílászárókon nem változtat, megfelel Önnek a standard műszaki tartalom, abban az esetben a terv adaptáció díja 1.000.000 ft nettó összegig AJÁNDÉK!
Ezt a házat már megépítettük, rendelkezésre állnak az építésztervek, tető és falazat statikák, gyártmánytervek, víz és villanytervek, műszaki leírás és energetikai számítás is!

ENIKŐ

Bruttó 136m2

kis pénzből tökéletes OTTHON

Garázs nélkül, szimpla vagy dupla garázzsal is!

136 m2 beépített terület, 115 m2 nettó hasznos alapterület, 2, 3 vagy akár 4 hálószoba, nagy üvegfelületek, klasszikus formavilág, többféle külső design lehetőség, a klasszikustól a modernig. Kétféle nappali ablakozással is kérhető.

Beköltözhető állapotban a ház kulcsrakész ára: 74.500.000 ft + áfa

A lapostetős verzió feláras, az ár normál kontyolt tetővel érvényes!

Amennyiben csökkentett műszaki tartalommal kéri a házat, abban az esetben az ár csökkenhet! (pl. fehér nyílászárók a színes helyett, normál erkélyajtó a toló helyett, hagyományos fehér eps a grafitos helyett stb.)

Az alapár tartalmazza: – e-napló vezetését, – szigetelt lemezalapot, (adott rétegrend szerint), – a komplett falazatot, – tetőszerkezetet, – tető héjazatot (betoncserép borítással), – a külső 20 cm-es grafitos szigetelést, –  színezést, – ereszcsatornát, – nyílászárókat, (3 rétegű üvegezéssel), – 1 db bejárati ajtót. – 1 db bukó-toló ajtót, – komplett belső kulcsrakész kialakítást

A pontos műszaki tartalomról érdeklődjön, vagy kattintson ide!

Nem tartalmazza a tervezést, tervdokumentációt, (azok esetleges adaptációját) engedélyeztetést, az esetleges terasz és autóbeálló kivitelezését, sem ahhoz a beton alapot, sem a pergolákat. Nem tartalmazza a világító testeket, bútorokat, kőburkolatokat, falburkolatokat.

Ezek árairól egyedi ajánlatot adunk, az igények felmérése után. Pontos árat kizárólag egy személyes egyeztetés után tudunk adni, hiszen a műszaki tartalom teljesen egyén függő! Ennek függvényében az ár mindkét irányban változhat, a jelenlegi ár a tájékoztatást szolgálja, nem tekinthető hivatalos ajánlattételnek!

Az esetleges belső látványtervek ötletadás céljából szerepelnek az oldalon, a kivitelezés teljes egészében az Ön igényei szerint készül el!

A módosítások nélküli terv adaptálások átfutási ideje kb. 4-5 hét, az egyedi tervezéseké vagy módosításoké kb. 10-12 hét, míg a gyártási idők típusházak esetén 6-8 hét, egyedi vagy módosított házak esetén 10-12 hét! Kérjük a választásnál ezt figyelembe venni!
A látványtervek a Homes4you kizárólagos tulajdona, azok engedély nélküli felhasználása tilos!

Ezt a házat már megépítettük, rendelkezésre állnak az építésztervek, tető és falazat statikák, gyártmánytervek, víz és villanytervek, műszaki leírás és energetikai számítás is!

MARIANN

Bruttó 150 m2

kis telekre, lakóparkba

Duplikálva ikerházként is!

Épülettömbönként akár 2 lakásos verzióban is!

Többféle alaprajzzal, garázzsal vagy a nélkül!

150 m2 bruttó terület, 3 hálószoba, nagy üvegfelületek, modern formavilág, többféle külső design lehetőség, a klasszikustól a modernig, 2 féle alaprajz.

Beköltözhető állapotban a ház kulcsrakész ára: érdeklődjön!
Amennyiben csökkentett műszaki tartalommal kéri a házat, abban az esetben az ár csökkenhet! (pl. fehér nyílászárók a színes helyett, normál erkélyajtó a toló helyett, hagyományos fehér eps a grafitos helyett stb.)

Az alapár tartalmazza: – e-napló vezetését, – szigetelt lemezalapot, (adott rétegrend szerint), – a komplett falazatot, – tetőszerkezetet, – tető héjazatot (betoncserép borítással), – a külső 20 cm-es grafitos szigetelést, –  színezést, – ereszcsatornát, – nyílászárókat, (3 rétegű üvegezéssel), – 1 db bejárati ajtót. – 1 db bukó-toló ajtót, – komplett belső kulcsrakész kialakítást

A pontos műszaki tartalomról érdeklődjön, vagy kattintson ide!

Nem tartalmazza a tervezést, tervdokumentációt, (azok esetleges adaptációját) engedélyeztetést, az esetleges terasz és autóbeálló kivitelezését, sem ahhoz a beton alapot, sem a pergolákat. Nem tartalmazza a világító testeket, bútorokat, kőburkolatokat, falburkolatokat.

Ezek árairól egyedi ajánlatot adunk, az igények felmérése után. Pontos árat kizárólag egy személyes egyeztetés után tudunk adni, hiszen a műszaki tartalom teljesen egyén függő! Ennek függvényében az ár mindkét irányban változhat, a jelenlegi ár a tájékoztatást szolgálja, nem tekinthető hivatalos ajánlattételnek!

Az esetleges belső látványtervek ötletadás céljából szerepelnek az oldalon, a kivitelezés teljes egészében az Ön igényei szerint készül el!

A módosítások nélküli terv adaptálások átfutási ideje kb. 4-5 hét, az egyedi tervezéseké vagy módosításoké kb. 10-12 hét, míg a gyártási idők típusházak esetén 6-8 hét, egyedi vagy módosított házak esetén 10-12 hét! Kérjük a választásnál ezt figyelembe venni!
A látványtervek a Homes4you kizárólagos tulajdona, azok engedély nélküli felhasználása tilos!

LACI

Nettó 196 m2

modern ház autósoknak

145 m2 beépített terület (az alap terulete), nettó 196 m2, 3 hálószoba, nagy üvegfelületek, modern formavilág, többféle külső design lehetőség.

Beköltözhető állapotban a ház kulcsrakész ára: érdeklődjön!
Ez a ház még nem épült meg, a pontos árhoz a műszaki tartalom pontos egyeztetése és a tervdokumentáció szükséges!

Az alapár tartalmazza: – e-napló vezetését, – szigetelt lemezalapot, (adott rétegrend szerint), – a komplett falazatot,(alul 290 cm, felül 275 cm magas) – betonfödém, víz és hőszigeteléssel, – a külső 20 cm-es grafitos szigetelést, –  színezést, – ereszcsatornát, – alumínium nyílászárókat, (3 rétegű üvegezéssel), – 1 db bejárati ajtót. – 3 db bukó-toló ajtót, – komplett belső kulcsrakész kialakítást

A pontos műszaki tartalomról érdeklődjön, vagy kattintson ide!

Nem tartalmazza a tervezést, tervdokumentációt, (azok esetleges adaptációját) engedélyeztetést, az esetleges terasz burkolatait, az autóbeálló kivitelezését, sem ahhoz a beton alapot, sem a pergolákat, fedett teraszt. Nem tartalmazza a világító testeket, bútorokat, kőburkolatokat, falburkolatokat.

Ezek árairól egyedi ajánlatot adunk, az igények felmérése után. Pontos árat kizárólag egy személyes egyeztetés után tudunk adni, hiszen a műszaki tartalom teljesen egyén függő! Ennek függvényében az ár mindkét irányban változhat, a jelenlegi ár a tájékoztatást szolgálja, nem tekinthető hivatalos ajánlattételnek!

Az esetleges belső látványtervek ötletadás céljából szerepelnek az oldalon, a kivitelezés teljes egészében az Ön igényei szerint készül el!

A módosítások nélküli terv adaptálások átfutási ideje kb. 4-5 hét, az egyedi tervezéseké vagy módosításoké kb. 10-12 hét, míg a gyártási idők típusházak esetén 6-8 hét, egyedi vagy módosított házak esetén 10-12 hét! Kérjük a választásnál ezt figyelembe venni!

ANDRÁS

Bruttó 230 m2

Modern minimál

Igény esetén az emelt ráépítés nélkül, vagy normál tetővel is!

230 m2 beépített terület, 4 hálószoba, nagy üvegfelületek, modern formavilág, többféle külső design lehetőség!

Beköltözhető állapotban a ház kulcsrakész ára: érdeklődjön!

Ez a ház még nem épült meg, a pontos árhoz a műszaki tartalom pontos egyeztetése és a tervdokumentáció szükséges!

Az alapár tartalmazza: – e-napló vezetését, – szigetelt lemezalapot, (adott rétegrend szerint), – a komplett falazatot, – tetőszerkezetet, – tető héjazatot (betoncserép borítással), – a külső 20 cm-es grafitos szigetelést, –  színezést, – ereszcsatornát, – nyílászárókat, (3 rétegű üvegezéssel), – 1 db bejárati ajtót. – 1 db bukó-toló ajtót, – komplett belső kulcsrakész kialakítást

A pontos műszaki tartalomról érdeklődjön, vagy kattintson ide!

Nem tartalmazza a tervezést, tervdokumentációt, (azok esetleges adaptációját) engedélyeztetést, az esetleges terasz és autóbeálló kivitelezését, sem ahhoz a beton alapot, sem a pergolákat. Nem tartalmazza a világító testeket, bútorokat, kőburkolatokat, falburkolatokat.

Ezek árairól egyedi ajánlatot adunk, az igények felmérése után. Pontos árat kizárólag egy személyes egyeztetés után tudunk adni, hiszen a műszaki tartalom teljesen egyén függő! Ennek függvényében az ár mindkét irányban változhat, a jelenlegi ár a tájékoztatást szolgálja, nem tekinthető hivatalos ajánlattételnek!

Az esetleges belső látványtervek ötletadás céljából szerepelnek az oldalon, a kivitelezés teljes egészében az Ön igényei szerint készül el!

A módosítások nélküli terv adaptálások átfutási ideje kb. 4-5 hét, az egyedi tervezéseké vagy módosításoké kb. 10-12 hét, míg a gyártási idők típusházak esetén 6-8 hét, egyedi vagy módosított házak esetén 10-12 hét! Kérjük a választásnál ezt figyelembe venni!

SÁNDOR

Bruttó 285 m2, nettó 220 m2

két verzióban is!
Modern minimál akár széles akár hosszú telekre
tehető akár keresztben, akár hosszában is!
Akár garázs nélkül, szimpla vagy tripla garázzsal is!

220 m2 beépített terület (az alap terulete), brutto 285 m2, 5 hálószoba, nagy üvegfelületek, modern formavilág, többféle külső design lehetőség, a klasszikustól a modernig
Beköltözhető állapotban a ház kulcsrakész ára: 199.900.000 ft + áfa!
Ez a ház még nem épült meg, a pontos árhoz a műszaki tartalom pontos egyeztetése és a tervdokumentáció szükséges!

Az alapár tartalmazza: – e-napló vezetését, – szigetelt lemezalapot, (adott rétegrend szerint), – a komplett falazatot,(alul 290 cm, felül 275 cm magas) – betonfödém, víz és hőszigeteléssel, – a külső 20 cm-es grafitos szigetelést, – színezést, – ereszcsatornát, – alumínium nyílászárókat, (3 rétegű üvegezéssel), – 1 db bejárati ajtót. – 3 db bukó-toló ajtót, – komplett belső kulcsrakész kialakítást

A pontos műszaki tartalomról érdeklődjön, vagy kattintson ide!

Nem tartalmazza a tervezést, tervdokumentációt, (azok esetleges adaptációját) engedélyeztetést, az esetleges terasz burkolatait, az autóbeálló kivitelezését, sem ahhoz a beton alapot, sem a pergolákat, fedett teraszt. Nem tartalmazza a világító testeket, bútorokat, kőburkolatokat, falburkolatokat.

Ezek árairól egyedi ajánlatot adunk, az igények felmérése után. Pontos árat kizárólag egy személyes egyeztetés után tudunk adni, hiszen a műszaki tartalom teljesen egyén függő! Ennek függvényében az ár mindkét irányban változhat, a jelenlegi ár a tájékoztatást szolgálja, nem tekinthető hivatalos ajánlattételnek!

Az esetleges belső látványtervek ötletadás céljából szerepelnek az oldalon, a kivitelezés teljes egészében az Ön igényei szerint készül el!

A módosítások nélküli terv adaptálások átfutási ideje kb. 4-5 hét, az egyedi tervezéseké vagy módosításoké kb. 10-12 hét, míg a gyártási idők típusházak esetén 6-8 hét, egyedi vagy módosított házak esetén 10-12 hét! Kérjük a választásnál ezt figyelembe venni!

Liapor technológia - Tudnivalók

Falazatunk legnagyobb előnye, hogy rendelkezik a készházépítés előnyeivel, azaz gyorsan készül el. Ugyanakkor rendelkezik a masszívházak előnyeivel is, időtálló, tartós, állandó karbantartást nem igényel. Tartóssága felülmúlja a téglaházakét, mert ez fagyálló is, és a vizet kevésbé szívja.

Malomdűlő, Villa park, Malomdülö Villapark, új építésű házak, öko házak, minimál új házak, Pilisborjenő telek, Pilisborjenő ház, Pilisborjenő újépítésű ház, Solymár újépítésű ház, Solymár telek, Solymár ház, Kitecohome, kitecoház, isb házak, erdei panoráma, Pilisi panoráma, egészséges házak, egyedi házak,

Ár szempontjából a téglaház és a Liapor ház majdnem egy szinten van!  Nézzük mit is érdemes tudni a Liapor készházakról, a technológiáról, hiszen sokan kérdezik, hogy mitől jobb ez, mint a téglaház? Olvassa el, és döntse el Ön! Egy biztos: semmivel nem rosszabb, sőt!

Az 1973-as olajválságot követően a jó minőségű (alacsony ‘U’ értékű) építőanyagok egyre inkább nélkülözhetetlenné váltak. Az elmúlt években az építőanyagok hőszigetelő és hőtároló képessége iránti igény nagyon megnőtt, ennek köszönhetően azok ezen képességei is sokat javultak. Az új technológiáknak köszönhetően a falazó elemek beépítéséhez szükséges habarcsmennyiség is jelentősen csökkent. (Az agyagtégla, a liapor kerámia stb. anyagok sokkal  jobb hőszigetelők, mint a habarcs.)

A kutatások és fejlesztések eredményeként létrejött a duzzasztott agyagkavics, más néven liapor, ami az építőipart is megreformálta, mivel minden szempontból kiváló tulajdonságokkal rendelkezik.

A liapor speciális harmadkori agyagból készül, és hazánkban keramzit néven is ismert. A liapor egyáltalán nem károsítja a természetet. Napjainkban a mezőgazdaságban is használják a talaj tulajdonságainak javítására. A liapor olyan stabil anyag, hogy több ezer év alatt sem bomlik, és tulajdonságai hasonlóak a homokhoz.

A duzzasztott agyagkavics: (Hívják keramzitnak is, ami orosz elnevezés; németül Blähton). A duzzasztott agyagkavicsot duzzadóképes, finom eloszlásban szerves anyagot tartalmazó, leginkább jura-kori agyagok felhasználásával gyártják. Az agyagot finomra őrlik, granulálják, majd forgódobos kemencében 1200 °C feletti hőmérsékleten kiégetik. Az égetés során az agyag szerves anyag tartalma elég, a szemek megduzzadnak, felületüket megolvadt és szinterezett (zsugoröntési) burok képezi. A gyártási folyamat végén a terméket osztályozzák, és általában 0/4, 4/8, 8/16 mm szemnagyságban forgalmazzák. Kausay 14 A duzzasztott agyagkavicsból könnyűbeton falazóelemek, födémelemek, falazóhabarcsok, feltöltések készíthetők.

 • Kiváló thermoregulációs tulajdonságokkal rendelkezik
 • Magas akusztikai gátló képessége van
 • Ellenáll az időjárási viszonyoknak, hőnek, fagynak és vegyszereknek
 • A liapor gyakorlatilag nem gyúlékony!
 • Környezetkímélő és egészségügyileg biztonságos (elektroszmog stb.)
 • 100%-ban újrahasználható

Az általunk épített házak falainak másik fontos alapanyaga a siopor, mely egy rendkívüli porózus granulátum, amely helyettesíti a standard aggregátumokat.

Szabadalmaztatott technológiával gyártják, és a gyártás alapanyaga egy bizonyos szilikátos homok (kvarchomok). Megfelelő hőkezeléssel, kb. 300°C-on, pórusos aggregátumra (építési kőanyagra) nő.

 • Természetes és ökológiai anyag
 • Kiváló hőszigetelő tulajdonságai vannak
 • Tökéletes hangszigetelő anyag
 • Vízálló
 • A siopor nem tartalmaz emissziókat, így egészségügyileg biztonságos (ártalmatlan)
 • Biológiailag ellenáll a penésznek, rovaroknak és rágcsálóknak
 • 100%-ban újrahasználható

Készházaink falai tartalmaznak még cementet (talán nem kell bemutatni). Falaink elválaszthatatlan részét képezi, és szinte mindenütt használják az építőiparban. Cement a kötőanyagot képezi az egyes komponensek között, és ezért nagyobb szilárdságú cementeket használunk, hogy e tiszta természetes kompozíció tökéletes kötését érjünk el.

Használunk még különböző speciális adalékanyagokat is. Természetes komponenseket a készházak hőszigetelési, hangszigetelési és statikai tulajdonságainak tökéletesítéséhez. Elsősorban lágyítókról van szó, amelyek módosítják a kompozit feldolgozás lehetőségét és kikeményedési idejét, ill. növelik a szilárdságát. Fontos összetevő a levegőztető adalékanyag is, amely javítja a kompozit szigetelő paramétereket és sajátos súlyát.

A négy alapvető összetevő kombinációja egy egyedi építőipari terméket hoz létre, a liapor készházak falazatát, mely a házaink legfontosabb része. 

A Homes4you Készház kizárólag természetes anyagokból áll, korlátlan az élettartalma, és 100 %-ban környezetkímélő, a hagyományos építési módokhoz képest nagyon könnyű, és hihetetlenül gyors vele a kivitelezés. Végül az egyik legfontosabb tényező, hogy a hasonló tulajdonságokkal bíró házak közül ezzel a legalacsonyabb az építési költség. (amennyiben a tervezes alatt betartunk bizonyos javaslatokat)

Az Ön elképzelései vagy a Homes4you tervei alapján elkészült tervdokumentációk véglegesítése után a nagytáblás (paneles) építési módnál a falelemek és födémek Európa egyik legnagyobb ilyen jellegű gyárában, gyártóüzemében korszerű technológiával készülnek, majd az építkezés helyszínére szállítás után a Homes4you magyar szakemberei összeszerelik az Ön házának falazatát, felteszik a tetőt, és elkészítik a belső munkálatokat, ahogy Ön azt kérte tőlünk.
A falelemek, a technológiának köszönhetően, magas színvonalúak, így kiváló szerkezetű épületek építhetők belőle. (akár 5 emelet magasságig) Az építkezés folyamán bizonyos építőipari műveletek (pl. belső vakolás, beton koszorú, belső aljazbeton stb.) kimaradnak, így a ház minősége nem függ külső tényezőktől (például: szakember, időjárás stb.)

A gyár fő profilja: szerkezetkész házak falelemeinek és tetőszerkezetének gyártása. Nálunk korszerű berendezések, a legmodernebb technológiák és profi szakemberek garantálják a kiváló minőséget.

A falak elkészültének legfontosabb fázisai:

– A falak gyártási projektdokumentációi szerint ( a készházaink árai tartalmazzák) az egyes építőelemek számára öntőformákat készítünk. A könnyű liapor falak öntésénél a villamos energia elosztás csövei, dobozai, a vízszerelés csövezései, klímák csövezései stb. figyelembe vannak véve, és előre a falakba kerülnek.  A szerkezetkész épületben nincs szükség a falak vésésére, különböző csövezésekre, ami kétségtelenül hatalmas előny. (később az esetleges módosításoknál a falak véshetők, fúrhatók, faraghatók, vághatók)

– Az előkészített formákba a kiválasztott ház tervei szerint öntik ki az alapanyagokat. A gyárban a falelemeket egy 10 x 3 m-es asztalon készítik, 5 mm-es pontossággal. Az asztalra mágneses rögzítéssel helyezik fel a ház tervei alapján a sablonokat, ami a fal méretét és a különböző nyílásokat is tartalmazza. Ennek eredményeképpen csak egy vékony réteg glettelésre van szükség a falak belső festése előtt.

Pár szükségtelen munkafolyamat elhagyásával időt és pénzt takaríthatunk meg a belső tér kialakításánál. A falak alapanyagát saját magunk keverjük, és kizárólag természetes anyagokból állítjuk össze. Kb. két hét száradás és kötés után a falaink készen állnak a helyszínre szállításra, és a ház összerakására.

Hogyan szerelik össze az épületet?

Az előre elkészített alapot lézeres mérőműszerrel szintezik és szintező lapokat helyeznek el az alapra. Erre emelik rá daruval a falelemeket. Az elemeket ferde támaszok segítségével függőlegesbe állítják. Amikor minden elem a helyére került, a csomópontokba elhelyezik a kötőanyagokat és ezt követően kiöntik a nyílásokat töltőanyaggal.

Nemcsak természetes, de egészséges terméket kapunk, melyet nem véletlenül használnak szinte minden országban tőlünk nyugatabbra. (Liapor Fertighaus)

Nagyon fontos tudni, hogy az építkezéssel víz minimális mennyiségben kerül be az épültbe (aljzat készítéssel, burkolással és festéssel), így az rövid idő alatt kiszellőztethető. Az épület kivitelezése sokkal rövidebb időt vesz igénybe, mint a hagyományos építkezés. (150 m2 családi ház esetén 1-2 hónapot.) Az elkészült épület nagy előnye a hagyományos (vakolt) építkezéssel szemben, hogy a belső falakat is végleges felülettel lehet ellátni, mivel később sem jellemző a hajszálrepedés. (A vakolt falaknak a teljes kiszáradása 2-3 év.)

Ezen fenti tulajdonságok miatt tudjuk az Ön álomotthonát is ilyen rövid határidővel kivitelezni. (a megrendelés után 6-8 héten belül legyártódnak a falak (megrendelések mennyiségétől is függ, de szerződéskötéskor a gyártás pontos idejét tudjuk), kb. 2-3 nap alatt felállítjuk azokat a helyszínen, és az első hét végére már tető van a házon. A következő hét végére már a külső nyílászárók is beépítésre kerülnek, plusz felkerül a külső szigetelés és a vakolat is, valamint a ház megkapja a végső színét is. (az esetleges kő vagy fa burkolatokat később szereljük fel). Maximum a 3. hét végén a ház kívülről kulcsrakész, és kezdődhetnek a belső kivitelezési munkák, az Ön igényei szerint.

Fontos elmondani, hogy cégünk már minden esetben elvégzi az alapozás elkészítését (egyeztetés alapján)
A liaporból készült ház alapozása kétszintes épületnél szinte azonos a hagyományos épületével. (egyszintes épületnél szigetelt lemez alap vagy normál sávalap szükséges, kétszintesnél sávalap). Az alapozás fajtáját és rétegrendjét minden esetben a tervező csapatunk, a statikusunk és a talajmechanikai vizsgálatok állapítják meg.  Az építkezés további szakaszában a hagyományos építőipari anyagok (csemperagasztó, vakolat, glett) ugyanúgy használhatók, mint más típusú építkezés esetén.

A falazat könnyen megmunkálható (fúrás, vésés, horonymarás) és a későbbiek során át is alakítható (utólagos nyílások). 

Az épületre a megrendelő által preferált tetőszerkezet kerülhet.

Az épület hőtartó képessége kiemelkedően jó, így fekvéstől és benapozottságtól függően a legtöbb esetben nem szükséges klímaberendezés (energiát takarítunk meg).

Ha ez még mind nem lenne elég, hihetetlenül alacsony a fűtési költsége és a minimális energiafelhasználása miatt a CO2 kibocsátása is elenyésző. Ezeken a házakon általában nincs kémény, ( a fűtési technológiából adódóan) így a tüzelésből származó káros anyagok nem jutnak a levegőbe, és a ház tulajdonosait sem fenyegetik a gázhasználattal járó veszélyek, és természetesen óvják a környezetet.

Az épület szerkezete az F180 tűzvédelmi osztálynak felel meg, ami azt jelenti, hogy 180 percig áll ellen a tűznek a falazat. Ez a DIN 4102-2 szabvány szerint elérhető legmagasabb tűzállósági fokozat. 

Az általunk épített házban télen kellemesen meleg, nyáron kellemesen hűvös van.

A 35 cm vastagságú külső falazat (15 cm-es liapor falazat és 20 cm-es grafitos nikecell vagy kőzetgyapot szigetelés) hőátbocsátási tényezője  U=0,16 W/m²K (passzív ház U=0,15 W/m²K)
(összehasonlításként érdemes megnézni a hagyományos technológiák adatait is:  https://www.triasz.hu/Termekek/Falazo-anyagok/Falazatok-hoatbocsatasi-tenyezoje )

Összességében elmondható, hogy a hagyományos épületekhez képest 80-90% energiát takarítanak meg, hiszen amíg egy téglaszerkezetű épület 300-400 kWh/m2/év energiát használ fel, addig a passzívház esetében 15 kWh/m2/évvel számolhatunk. (házaink standard kivitelben NEM passzívházak, még ha a falazat tudná is ezt a technológiát, de a standard nyílászárók és egyéb technológiák nem) 

A gyártó az épületszerkezetre  30 év garanciát vállal.

A kis alapterületet elfoglaló ám nagyon erős falaknak köszönhetően a  házak bruttó és hasznos alapterülete között csak 12-18% különbség van, a hagyományos házak 20-27%-os arányával szemben.  Mit is jelent ez a gyakorlatban? Ha Ön épít egy  100 m² bruttó alapterületű épületet, akkor a hasznos terület hagyományos építésű 38 cm falvastagságú épület estén 80 m², míg a mi házaink esetén 86-90 m² is lehet.  A különbség akár egy kisebb szoba mérete is lehet!

Házaink építéséhez lehetőség van banki finanszírozás igénybevételére is, (hagyományos építési technológiának minősül, függetlenül attól, hogy könnyű a falak szerkezete.) valamint CSOK is igényelhető rá. Érdeklődjön a részletekről!

Összehasonlítás a fa könnyűszerkezetes házakkal

 • A kerámia háznak tartósságát évszázadokban számolják, azaz gyakorlatilag korlátlan .
 • Gyakorlatilag szinte nulla az esélye a penésznek, rovaroknak és rágcsálóknak.
 • Az idő múlásával sem kerülnek kémiai anyagok a belső térbe.
 • Az falazatot nem szükséges tovább kezelni.
 • Összehasonlíthatatlanul jobbak hangszigetelő tulajdonságai akár a fa akár a gipszkarton falaknál.
 • Lehetőség van a problémamentes utólagos módosításokra.
 • Diffúziós nyitottság – épület ,,lélegzik,,!

Összehasonlítás a hagyományos téglaházakkal

A fal szilárdsága az előre gyártott liapor készháznak szignifikánsan magasabb a kötés nélküli integritás miatt.

 • Előkészített csövezések (villany, víz stb) miatt az építkezésen nincs szükség bontásra vagy vésésre. (ezáltal olcsóbb, gyorsabb, igaz, hogy előzetes tervezést igényel)
 • A mi házaink külső falait a gyárból már kétkomponensű szigeteléssel szállítják.
 • A falak és a felhasznált hőszigetelés is teljesen természetes anyagokból készülnek. (Rockwool kőzetgyapot)
 • A előre gyártott készházak összetételük miatt kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek.
 • A falakban nem keletkeznek hajszál repedések.

Mennyibe kerül ez a technológia? Olcsóbb a hagyományos téglaházaknál?

Általánosságban elmondható, hogy ez a technológia nem csak egyszerűbb és gyorsabb, de akár olcsóbb is a hagyományos téglaház építésnél. Természetesen a pontos ár megadásához vagy épp a korrekt összehasonlításhoz sok dolgot kell figyelembe vennünk. (terepviszonyok, beépítendő terület, felhasznált burkolatok, beépített technika, felszereltség stb.)

Ami miatt olcsobb lehet a Liapor ház a téglánál:
– lemezalapot készítünk sávalap helyett (amennyiben a lehetoőségek adottak)
– ha nem készül úsztatott padló, akkor alacsonyabb falmagasság is elég (természetesen igény esetén készítünk), és az úsztatott padló árát is megspóroljuk
– nincs betonkoszorú
– nincs betonfödém (igény esetén készítünk)
– szeglemezes rácsos tartós tetőszerkezet
– cserepeslemez fedés (igény esetén hagyományos cserép is megoldható)
– nincs belső vakolás
– a gépészetekhez nem kell vésni
– eletromos padló vagy mennyezetfűtés napelemmel (más is lehetséges)
– egyenes falak, derékszögű sarkok

Amennyiben a tervezésnél ezeket a szempontokat figyelembe vesszük, akkor egy gyors és jó áron épülő masszívháza lesz! Ha ragaszkodunk a hagyományos megoldásokhoz, vagy azoktól nem tudunk eltérni, akkor nem lesz nagyságrendileg olcsóbb, de drágább semmiképp! Viszont sokkal sokkal gyorsabb!

A téglaházak áraival való összehasonlításkor kérjük mindenképp azonos műszaki tartalmat és azonos tervet hasonlítson össze! Nem elég egy “mondjon egy négyzetméter árat”, hiszen azt befolyásolhatja az alapozás típusa, az építkezés helyszíne, a tető fajtája, a nyílászárók színe, az esetleges tolóajtók stb. stb. Javasoljuk, hogy csak referenciákkal rendelkező normális vállalkozások ajánlatait vegye figyelembe! (un. dobós cégek, csalók, kontárok ajánlatai megtévesztőek lehetnek!) 

Az árak csak tájékoztató jellegűek, és nettó árak, az áfát nem tartalmazzák! Az árak 360 Ft Euro árfolyamig érvényesek! Az árak nem tekinthetők hivatalos ajánlattételnek!

Figyelem! Minden tőlünk rendelt ház esetén vállaljuk a kulcsrakész befejezést, így Önnek biztosan nem kell a szakemberek “összehalászásával” foglalkoznia! Kérjen személyes találkozót, és beszéljük meg  a részleteket! Ez extra egyedi igények kivitelezése hosszabbíthatja az átadás határidejét!

Remélem, hogy sok hasznos információt talált házainkról, magáról a technológiáról. Partnereinkkel közösen több száz készházat építettünk itthon és a szomszédos országokban is. Rendszeresen ingyenes házbemutatókat szervezünk a nyilvánosságnak, ahol láthatják a ház szerelését vagy magát a házat (belsőtér/külsőtér) kulcsrakész állapotban.

Siófokon egy saját bemutatóparkban van lehetősége megnézni házainkat!

Amennyiben kérdése van, kérem keressen minket bizalommal!

Kérd a műszaki tartartalmat és  válaszlevélben hamarosan érkezik.

Esetleg nézd meg spam-ben! cool

 

Liapor műszaki