https://malomdulovillapark.hu/

 FAELEMES, KÉSZHÁZ – KÍVÁLÓ MINŐSÉGBEN,

A PILISI HEGYEK LÁBÁNÁL

ELŐRE GYÁRTOTT NAGYPANELES FAELEM, KÉSZHÁZ TECHNOLÓGIA, KÍVÁLÓ MINŐSÉGBEN

Minden BERGER ház megfelel a„Zöld hitelnek”.

Magyarország egyedülálló készház gyártó üzeme

A BERGER Házak Zrt. kiváló minőségben, ellenőrzött üzemi körülmények között, természetes alapanyagokból gyárt és épít nagypaneles, környezetbarát készházakat magán és közületi megrendelői számára. A tervezéstől a kivitelezésig, megrendelőink igényeinek megfelelően, garantált áron és határidővel dolgozunk. Szakértelmünk, lelkesedésünk és ügyfélközpontú hozzáállásunk a záloga, hogy a BERGER Házakkal a teljes tervezési és építkezési folyamat kiszámítható és átlátható legyen. Nálunk Ön áll a középpontban: kiemelt ügyfélkapcsolati folyamataink biztosítják, hogy a BERGER készházak innovatív technológiájával az építkezés zavartalan, tervszerű és gyors legyen.

IDŐJÁRÁSTÓL FÜGGETLEN

gyors és száraz technológia

RENDKÍVÜL GYORS

akár napok alatt elkészülhet az épület

FENNTARTHATÓ

természetes építőanyagokból dolgozunk

MINIMÁLIS HULLADÉK

alacsony hulladékkal járó műszaki megoldások alkalmazása

ENERGIATAKARÉKOS MEGOLDÁSOK

alacsony hőveszteség, hatékonyabb energiafelhasználás

PRÉMIUM ÉPÍTŐANYAGOK

készházak kiváló minőségű termékekből

Melyek a készház technológia előnyei?

Legyen az helyszíni szereléssel készített vagy előregyártott, nagypaneles készház, a nyugati országokban főként a családi házas építkezések túlnyomó többségben készház technológiával készül. Az elmúlt néhány évben Ausztriában a családi házak 40%-a, Svájcban pedig a 60%-a már ilyen technológiával épült. Amerikáról nem is beszélve, ahol ez az érték 90% – bár az amerikai könnyűszerkezetes építés korántsem összekeverendő az előregyártott rendszerekkel. Ennek az iránynak a szele bennünket is elért az utóbbi években. Ennek oka, hogy hazánkban is egyre több összehasonlító elemzést olvashatunk a könnyűszerkezetes és hagyományos (tégla, vázkerámia, egyéb kiselemes) építési technológiák tekintetében.

Magyarországon az elmúlt években több, mint ötszörösére nőtt a szerelt technológiát választó építtetők száma. Százalékosan ez mintegy 15-20% át jelenti a hazai családi házas építésnek.

Sztenderd fal (28-36 cm)

 1. vékonyvakolat rendszer vagy szerelt homlokzat
 2. expandált polisztirol hab (8-16cm)
 3. 15 mm vastag OSB építőlemez
 4. szerkezeti fatartó 60 kg/ m3 befújt cellulóz szigeteléssel
 5. 15 mm vastag OSB építőlemez
 6. 190g/m2 grammsúlyú párafékező fólia
 7. 12,5 mm vastag gipszkarton lemez

BERGER páratechnikailag nyitott falszerkezet (28-40 cm)

 1. vékonyvakolat rendszer vagy szerelt homlokzat
 2. fagyapot (8-16 cm)
 3. 15 mm vastag gipszrost építőlemez
 4. szerkezeti fatartó 60 kg/ m3 befújt cellulóz szigeteléssel
 5. 15 mm vastag gipszrost építőlemez
 6. 190g/m2 grammsúlyú párafékező fólia
 7. 12,5 mm vastag gipszkarton lemez

Szemléletmódváltás: környezettudatosság és ökológiai lábnyom csökkentése

A BERGER Házak felelős gyártóként kiemelt fontosságúnak tartja a zöld fejlesztéseket, így folyamatosan csökkenti azon építőanyagok használatát, amelyek károsanyag kibocsátásuk magas. Az alacsony ökológia lábnyommal rendelkező anyagokból megfelelően kivitelezett épület időtálló és egészséges otthont teremt lakóinak.

Nyáron hűvös, télen meleg

A jobb hőszigetelő képességüknek köszönhetően a szerelt technológiás készházak hőtechnikailag túlszárnyalják a hagyományos technológiával épült társaikat.

Gyors, rendezett kivitelezés

A nagypaneles technológiával épülő készházak szinte „készen” érkeznek az építési helyszínre, nincsenek száradási, állási idők. Ha megfelelően előkészített, összehangolt munka folyik, abban az esetben egy készház kivitelezése akár 3 hónap alatt lezárulhat.

Zaj- és rezgés elleni védelem

Földrengéssel gyakrabban sújtott területeken – mint pl. Japán – a családi lakóépületek mintegy 90%-a szintén vázszerkezetes épület, mivel az sokkal jobban viselkedik a vízszintes elmozdulásokkal szemben is. Egy-egy földrengés alkalmával megfigyelhető, hogy az ilyen épületek esetében kevesebb a kár, a személyi sérülés és a haláleset.

Hiteles engedélyek

Az általunk gyártott építési elemkészletek minősítettek, a gyártmányaink minőségét garantáló tanúsítvánnyal is rendelkezünk, így azon kevés cégek közé tartozunk, akik termékeiken használhatják a CE jelet. Cégünk rendelkezik az építőipari tevékenység folytatásához szükséges mindennemű engedéllyel. Szerkezeteink mind az ÉMI által bevizsgált szerkezetek, és rendelkeznek NMÉ vizsgálati dokumentációival, illetve az Európai Unióra is kiterjedő vizsgálattal, az ún. ETA minősítéssel is.

10%-kal nagyobb hasznos alapterület

Egy 30 cm vastag készház falvastagságával szemben egy hasonló hőátbocsátási paraméterekkel rendelkező tégla falazat vastagsága legalább 45 cm. Egy 100 m2-es háznál ez körülbelül 8 m2-t és átlagosan 5 millió forint költséget jelenthet. A könnyűszerkezetes technológiával épülő házak hatékonyabb helykihasználtságot tesznek lehetővé. A kisebb telekkel rendelkezők számára ez rendkívül fontos tényező lehet.

A fűtés-hűtés költségei közel 0 értékűek

Alacsony a hőveszteség, hatékonyabb a fenntarthatóság, ezáltal lényegesen kedvezőbb hűtési és fűtési költségek jelentkeznek ilyen házak esetében. A fűtési és hűtési költségek a standard házainknál is jellemzően 30-50 százalékkal alacsonyabbak.

Pontosság, alakhelyesség

Az üzemi körülmények között előre gyártott fal-, födém- és tetőpanelek nagyfokú pontossággal készülnek. A szabászgép a gerendák méretre vágásával kezdi a megmunkálási folyamatot, melyek minden esetben milliméter pontosak.

Tűzbiztonság

A szerkezeti rétegek kialakítása során nagyon fontos a tűzállósági határérték ezeknél a szerkezeteknél. Magyarországon egyedülálló módon a BERGER Házak Zrt. falszerkezete rendelkezik 90 perces tűzállósági határértékkel. A homlokzati tűzterjedési vizsgálatok során is kiderült, hogy házaink egyedülálló biztonságot nyújtanak. 2020-tól immáron elsőként mi akár 4 szintes társasházakat is építhetünk!

Stabilitás és mechanikai ellenállás

A készházakat is tartószerkezetet tervező mérnökök méretezik és komoly számításokkal támasztják alá teherbírásukat. Házaink mindegyike ellenálló bármilyen, az éghajlatunkra jellemző időjárási viszontagsággal szemben.

KÖNNYŰSZERKEZETES HÁZ VAGY KÉSZHÁZ TECHNOLÓGIA?

A BERGER Házak által alkalmazott készház, a könnyűszerkezetes ház egzakt fogalmától némileg eltérő technológia alapja a világ legnagyobb CNC-vezérelt megmunkáló egységek gyártója, a Weinmann számítógép-vezérlésű rendszere: a CNC-megmunkáló központ, a szerkezetépítő asztalok, az elemgyártó multihíd, és a készelem raktár egy szerelősorba állítva.

Ezzel a szerelősorral Magyarország egyedülálló üzeme vagyunk mind minőségben, mind termelési kapacitásban.

A falak födémek, időjárástól független körülmények között, csarnokban, teljes magasságban, hosszban készülnek, külső belső hőszigeteléssel, egyes esetekben nyílászárókkal is szerelve. Az elemek egy külön járművel az előkészített alapra kiszállítják és ott legalább félkész kivitelben összeszerelik. Általában favázas, és egyben könnyűszerkezetes épület, de készülhet akár téglából is. Európában jellemzően elterjedt az előre gyártott, nagypaneles falelem, melyet a BERGER Házak is alkalmaz.

A könnyűszerkezetes ház kifejezés az üzemben előállított készházakra, és a helyszíni szerelésű vázszerkezetes házakra is használatos. Ma egyre inkább a helyszíni szerelésű házak megkülönböztetésére használják, ahol a külső fal 1 négyzetmétere nem haladja meg a 300 kilogrammot.

A precíziós tervezés és a folyamatos gyártósori ellenőrzés eredményeként a számítógép-vezérlésű Weinmann gépsorokon készülő elemeket nagyfokú méretpontosság jellemzi. Ennek a nagypaneles, Nyugat-Európában már régóta alkalmazott, bevált gyártástechnológiánk folyamatait nem befolyásolja az időjárás, így a kivitelezés időtartama, beleértve a helyszíni munkát is, rendkívüli módon lerövidül.

A BERGER Házak által alkalmazott készház technológia lehetővé teszi, hogy képesek vagyunk egy 100 m2-es épületet 2 hét alatt szerkezetkész állapotba hozni, amin azt értjük, hogy az épület külső és belső falai állnak, a födémszerkezet beemelésre került, a tető elkészült és a választott héjazat fent van a tetőn. Falszerkezetünk 4 emelet magas épület kivitelezését is lehetővé teszi.

MIÉRT A BERGER HÁZAK?

Szakértelmünk, lelkesedésünk és ügyfélközpontú hozzáállásunk a záloga, hogy a BERGER Házakkal a teljes tervezési és építkezési folyamat kiszámítható és átlátható legyen. Innovatív készház technológia, egyedülálló szerelősorral.

 

Gyártási folyamatunk

A gyártást minden esetben egy gyártmánytervezés előzi meg a teljesen automatizált a technológiai folyamat végett. A végleges gyártmányterv elfogadása után a mérnökség átadja az üzem részére a gyártáshoz szükséges dokumentációt és egy projektindító megbeszélés keretében tájékoztatást ad az épület gyártásához szükséges információkról. Ez a csomag tartalmazza a szabászati listákat, a falak, födémek összeszerelési, illetve fedési rajzait, rakodási, felületkezelési, illetve csomaglistát.

A folyamat a WBZ 160 Power six típusú szabászgépen kezdődik, ahol a gép az összes megmunkálandó darabot automatikusan végigméri, ezáltal elkerülhetőek a szerelésnél előforduló méretbeli problémák. A gépkezelő szintén szemrevételezéssel minőségellenőrzést hajt végre, amivel az esetleges csavarodott anyagok felhasználását kiküszöböljük. A falak, a födémek és a tetőelemek szerkezeti alapja az Ausztriából származó, CE-minősített KVH-gerenda: ez egy hossztoldott, műszárított, fenyőalapú szerkezetépítő faanyag. Semmilyen vegyi anyagot nem tartalmaz, kártevőktől mentes, valamint tartós formát és stabilitást biztosít.

A szabászgép a gerendák méretre vágásával kezdi a megmunkálási folyamatot, melyek minden esetben milliméter pontosak. Ezek lehetnek függőleges és ferde vágások, melyek gyorsak és dinamikusak. Nincs elmozdulási veszély, mert az anyagot több ponton megvezeti a gép.

Különböző keresztmetszetű, fúró és marószerszámok elkészítik a gyártmánytervezéskor meghatározott lyukakat és bemarásokat, ezzel az üzemi és helyszíni összeszerelést is pontossá és gyorssá téve.

Megmunkálási lehetőségek széles választéka elérhető. Nincs szükség beállítási időkre, mivel a szükséges szerszámok már a szerszámváltóban vannak és automatikusan kerülnek kiválasztásra a megmunkálásnak megfelelően.

A következő állomás a szerkezet szerelőasztalok, ahol a szoftveresen meghatározott pontokon az említett összeszerelési rajz alapján a kollégák összeállítják a falak és födémek szerkezetét, Rothoblaas kötőelemekkel rögzítik, ellenőrzik a nyílások pontosságát, az átlót, illetve falhordó pánttal vagy emelő csavarokkal látják el, innen az elemek az mozgatása daruval történik. Fontos, hogy itt már írásos formában is megjelenik a minőség-ellenőrzés dokumentálása a gyártásközi ellenőrző lapon, ami végigkíséri az egész folyamatot. Az elkészült elemeket címkével látják el és guruló kocsikkal a következő állomásra szállítjuk, ahol összeáll a teljes falszerkezet.
Daru segítségével WMS 120 Optimat típusú multihíd asztalára helyezik a szerkezeteket és pneumatikus szorítással rögzítik. A fedési rajz alapján munkatársaink illesztik a megrendelői igények alapján az építőlemezeket (OSB, nagy szilárdságú gipszrost, gipszkarton) Schmalz Jumbo Ergo vákuumos emelővel. Elhelyezik a párafékező fóliát és minden szükséges egyéb beépülő anyagot.

Az építőlemezek nagy sebességű tűzéssel kerülnek rögzítésre a faváz szerkezetéhez előre beállított tűzéskép alapján. A gépészti szerelőnyílások helyszínen könnyen bonthatóak és a munka befejeztével újra zárhatóak a csavarozásnak köszönhetően.

A nyílászárók és az elektromos kiállások helyei automatikusan készülnek el a gyártmányterv alapján, milliméter pontosan. A panelek kapcsolódási helyei szintén tökéletesek lesznek.

A CNC technológia folyamatosan magas pontosságot biztosít, ami széleskörű feldolgozási lehetőséget és automatikus, gyors szerszámcserét biztosít a különböző megmunkálásokra.

Ebben a fázisban helyezzük el az erős- és a gyengeáramú szerelvények dobozait, valamint a szükséges keresztmetszetű kábelcsatornákat. Ezzel radikálisan csökkenthetjük a helyszíni szerelés idejét.
A falakat elkészülésük után guruló kocsikra helyezzük, rakodási terv alapján a faltárolóba szállítjuk őket. Amennyiben nyílászáró és árnyékolástechnikai elem is van a teljesítésünkben, azt üzemi körülmények között beépítjük, ha ezt nem tartalmazza vállalásunk OSB lapokkal tesszük zárhatóvá és ezáltál védetté is az épületet a helyszíni összeszerelés első pillanatától.

Ha megrendelőnk igényt tart rá, látszó fa elemeinket üzemi körülmények között felületkezeljük az általuk választott színben, beltéri és kültéri felhasználásra biztosított anyagainkkal egyaránt. Rakodás előtt elhelyezzük falainkra vízzáró rétegünket, amely nagy sűrűségű polietilén rétegre felvitt bitumenes keverék, melyhez nincs szükség láng használatára.

A kivitelezés folyamata

 1. Az építési helyszín megközelítésének és daruzhatóságának ellenőrzése
 2. Alaptest méretellenőrzése
 3. A fogadószint szerelés előtti szintezése és szintbeállítása speciális szintező lemezekkel
 4. Az elkészült fal-, tető- és födémszerkezeti elemeket – rakodási és szerelési terv szerint – kamionra rakodjuk, majd kiszállítjuk az építkezés helyszínére, ahol az előkészített fogadószinten daruval állítjuk össze az elemeket. Összeállítjuk és szereljük a falakat, födémet építünk, lécezve, fóliázva elkészítjük a tetőszerkezetet, ekkor szerkezetkész az épület. Ez mindössze néhány napot vesz igénybe.
 5. Az egyes szerkezeti elemek és falpanelek összeszerelése szoftveresen meghatározott pontokon és módszerrel, kiváló minőségű Rothoblaas kötőelemekkel történik.
 6. A ház szerkezetének felépítése után elhelyezzük a tetőre a héjazatot, ami lehet cserép-, lemez- vagy lapostetős rétegrend, bádogozunk, valamint a külső nyílászárók mellett a külső hőszigetelés és felületképzés is megtörténik. Így érjük el a kívülről kész állapotot.
 7. A kívülről kész állapot elérése után következnek a befejezőmunkálatok, amelyek a hagyományos építkezési technológiához hasonló módon zajlanak. A magas fokú előkészítettség miatt (áttörések, védőcsövek, szerelvénydobozok elhelyezése a falakba) a megszokottnál gyorsabban haladunk. Ebben a fázisban történik meg a villanyszerelés, a gépészeti szerelés, a padlókonstrukció kialakítása, a festés, a hideg- és melegburkolás, majd befejezésként a belső ajtók beszerelése.
  A munkálatok megkezdése után néhány hónappal vevőink már birtokba is vehetik új, energiatakarékos, modern otthonukat.
 8. Miután minden kivitelezési és szakipari munkával végeztünk, az átadás-átvétel során ügyfelünknek átadjuk a kész lakóépületet, megtörténik minden használatbavételi dokumentáció lezárása, majd a lakóház birtokbaadása.

Környezetbarát típusházak

Készültségi szintjét tekintve legyen szerkezetkész, kívülkész vagy kulcsrakész ház, típusházainkat azoknak az ügyfeleinknek ajánljuk, akik szeretnék mindennapjaikban megélni a természetes anyagok és a megbízható, jól bevált gépészet minden előnyét. A készház-technológia által biztosított gyári minőségben előállított fal- és födémpanelekkel kínáljuk mindezt, kész típustervek alapján, költséghatékony és kiszámítható konstrukciókkal, rövid határidőre.

EPS-hőszigetelés, dryvit vakolatrendszer, betoncserép, elektromos fűtés: praktikus, bevált, minőségi megoldások biztosítják otthona kényelmét. Csomagajánlatunkat kiváló hőszigetelési értékkel rendelkező külső műanyag vagy fa nyilászárókkal, dekoratív belső ajtókkal, időtálló alumínium ereszcsatornákkal tesszük teljessé.

ATLAS

2 szintes

239 m2

5 szobás

LONDON

2 szintes

142,7 m2

5 szobás

Kérd a Berger Házak készültségi táblázatát és  válaszlevélben hamarosan érkezik.

Esetleg nézd meg spam-ben! cool

 

BERGER HÁZAK KÉSZÜLTSÉG

Felhasznált építőanyagok

A fa, mint építőanyag

A ház építés során felhasznált természetes építőanyagok közül a fa felhasználása a hazai és nemzetközi építőipari piacon rohamosan növekszik. A favázas szerkezet 600 évig is megőrzi alapvető fizikai tulajdonságait, amennyiben megfelelő technológiával építik. A fából készített készházak teljes mértékben versenyképesek tartósságban a jól megépített, hagyományos szerkezetű házakkal. A modern technológiának köszönhetően számos paraméterben jobb tulajdonsággal is bírnak. A szerkezeteink CE minősített, osztrák építőipari alapanyagból, KVH-ból készülnek, ami egy hossztoldott, tömör szerkezeti gerenda, ami a mesterséges szárításnak köszönhetően mérettartó, nem deformálódik. A műszárítás által elkerülhető a kémiai favédőszerek használata, így egészségesebb környezetet tudunk kialakítani a megépített házakon belül.

Cellulóz hőszigetelés

A cellulóz szigetelések újrahasznosított papírhulladékból készülő építőanyagok, előállításuknak energiaigénye pedig csak töredéke a megszokott szigetelések előállítási energiaszükségletének. A cellulóz szigetelőanyag szinte teljes egészében újrahasznosítható, emellett egy teljesen hulladékmentes, ún. befújásos technológiával kerül végső felhasználási helyére. A cellulóz szigetelés készítésekor a papírhulladékot újrafeldolgozáskor szétválogatják, durván felaprítják, bórsavval összekeverik, majd apróra darálják. A bórsav megvédi a cellulóz szigetelést a rovarok és gombák támadásaitól, illetve ellenállóvá teszi a korhadással és a tűzzel szemben. A bórsav a természetben is előforduló anyag, amit felhasználnak az építőipar mellett az élelmiszeriparban. A mezőgazdaságban lombtrágyázásra használják, mivel a bór alapvető szerepet játszik a növények tápelem-felvételében. A cellulóz szigetelések nem tartalmaznak egészségre ártalmas vagy irritáló anyagot, a ház építés után is élhető hőszigetelést biztosít. A cellulóz szigetelés jobb hő és hangszigetelő, mint az üveg-, vagy a kőzetgyapot. Impresszív hőszigetelő tulajdonságát tovább fokozza, hogy a bedolgozási technológia miatt garantáltan kitölti a legkisebb üregeket is. A hézagmentesség miatt bizonyosan hőhídmentes lesz otthonunk szigetelése. A cellulóz szigetelés hőtároló képességének magas értéke azt jelenti, hogy a szigetelés és a fal nyáron is nagyon nehezen melegszik át. A cellulóz szigetelés szükség esetén felveszi, majd újra leadja a nedvességet, vagyis szabályozza a belső tér páratartalmát. Ráadásul mindezt anélkül teszi, hogy megváltozna a hőszigetelési értéke.

A cellulóz tűzállósága

A cellulóz szigetelés megbízható tűzvédelmi tulajdonságokkal rendelkezik. Az éghető szigetelések, építőanyagok között a legjobb minősítést érte el: EN 1350-I Class: B2 (éghetetlen, 30 percig ellenáll a nyílt lángnak).

Párazáró, párafékező és páraáteresztő fóliák

A megfelelő, korrekt légtömörség és a pára kezelése az egyik legfontosabb követelmény egy modern épülettel szemben, melyet a megfelelő technológiai fóliarendszerekkel érünk el.

Építőlemezek

A gipszrost építőlemez ideális az automatizált, üzemi megmunkálásra, és kiváló merevséget biztosít a szerkezeteinknek. Statikailag jól méretezhető, magasak a tűzgátló tulajdonságai, univerzálisan használható külső- és belső falakra, vizes vagy száraz helyiségekben egyaránt. Az OSB építőlemez egy általánosan elterjedt a készház, könnyűszerkezetes ház építés körében, költséghatékony megoldás a szükséges merevség elérésére. Formaldehidmentes lemezeket alkalmazunk. Mind a gipszrost, mind az OSB lap igen teherbíró: az általános felhasználási körülményeknek megfelelő fali rögzítések egyszerűbben és biztonságosabban megoldhatóak velük az üreges téglafalakhoz képest. A nagy terhelésre tervezett felületeknél (bojler, függesztett szekrények) az építőlemezek mögé KVH gerendákból álló erősítést építünk be.

Nyílászárók

A vevői igényekhez igazodva alkalmazunk kiemelt minőségű műanyag, fa és alufa/aluműanyag nyílászárókat is a rendszerünkben.


Műanyag nyílászárók

A műanyag nyílászárókat magas minőségű német SCHÜCO profilokból készíti el gyártmányterv alapján a beszállító partnerünk, 3 rétegű üvegezéssel. A rendszerünk a SCHÜCO Living 82 profil rendszert tartalmazza.


Fa nyílászárók

A fa nyílászárókat szintén 3 rétegű hővédő üvegezéssel, kiváló minőségben készíti el nekünk a beszállító partnerünk. Különböző színekben és működtetéssel.


Alumínium nyílászárók

Ezek a nyílászáró típusok a prémium kínálatunkban szerepelnek. A gyártó műanyag és alufa/aluműanyag nyílászárókat gyárt nekünk.

Árnyékolás

Az általunk használt árnyékolási rendszerekben megtalálható az összes általánosan elterjedt árnyékolás – zsalugáter, zsaluzia, redőny, napháló. Ezek elérhetőek kézi, elektromos, vagy akár teljesen automatikus működtetéssel is.

Homlokzati megjelenések

Az épület homlokzata letükrözi a kor gondolkodásmódját. Képes megmutatni, hogy hogyan hatnak a tradicionális és a modern építészeti stílusra az innovatív építőipari termékek és a minőségi kivitelezést lehetővé tevő technológiák. A homlokzat épített környezetünk meghatározó eleme, amelyért a különböző gyártók felelősséggel tartoznak. A trend mellett érdemes figyelni a ház építés alkalmával felhasznált építőanyagok környezettel való esztétikai harmonizálására is. Egy jól megválasztott homlokzat jól szellőzik és támogatja a hőszigetelést. Kívülről védi a ház falát az időjárás viszontagságaitól: esőtől, hótól, széltől, jégtől, hidegtől, melegtől.


Homlokzati hőszigetelések

A falakra kívülről különböző homlokzati hőszigetelő rendszerek kerülhetnek. A BERGER Házak Zrt.-nél a leggyakrabban a fagyapotos és az EPS rendszereket használjuk. A fagyapot egy természetes anyag, amely – gipszrost építőlemezzel és cellulóz hőszigeteléssel kombinálva – egy páratechnikailag nyitott rendszert képez, azaz a belőle készült falak képesek a felvett párát az épületből kifelé leadni. Ez rendkívül kedvező épületfizikai és épületbiológiai tulajdonságokkal rendelkező házakat eredményez, amely egyedülálló lakókörnyezet kialakítását teszi lehetővé. Az EPS rendszert magas hőszigetelő képessége és költséghatékonysága miatt alkalmazzuk. Az EPS rendszerekkel kisebb keresztmetszet mellett is elérhetőek a passzív házakra jellemző szigetelési értékek.


Vakolat

A vakolattal szinte korlátlan variációban lehet kreatív felületet kialakítani a homlokzaton, a teljesen sima vakolattól a durva felületig. A vakolat további előnye a különböző dekorációs burkolatokkal szemben az, hogy az idő múlásával bármikor átfesthető, ezáltal mindig modern és tiszta felület lehet a házon.

Faburkolat

A kültéri homlokzatburkolat tervezésekor az anyagválasztás kulcsfontosságú kérdés. A faburkolat a homlokzat burkolására is alkalmas dekoratív elem. A faburkolatnak a szépsége utánozhatatlan, ami kétségtelenül egyedi megjelenést kölcsönöz a háznak.

Kompozit burkolat

A falburkoló panel segítségével kreatív lehetőségei nyílnak a homlokzatburkolat kialakításánál vagy belső tereinek megalkotásánál. A természetes fa hatás mellett modern színekben vagy kőfelületekkel is igényelhető. A kiváló minőségű falburkoló panel olyan építőipari termék, amely nagyméretű lap formájában, tartósan alkalmazható.

Gerenda

A fa kiváló hő- és hangszigetelési tulajdonságokkal bír, ezért a fa falazattal nagyon kedvező energetikai értékeket érhetünk el. További előnye, hogy a lakás klímája is nagyon optimálisan alakul, annak köszönhetően, hogy a túl sok párát a fa képes magába szívni, ha pedig túl száraz a levegő, a falakból megfelelő mennyiségű párát juttat a levegőbe, „lélegzik”. A gerendaházak falának hőtároló kapacitása nagy, tehát a téli kedvező fűtési költségek mellett a nyári hónapokban sem melegszik túl, nem utolsósorban pedig elegáns megjelenés és rusztikusság jellemzi ezt a burkolatot az építőanyagok sorában.

Fém lemez

A minőségi fémlemez fedések és burkolatok rendkívül széles körben, műemléki és modern környezetben egyaránt alkalmazhatók. A fémlemez esztétikus és könnyű megmunkálása miatt nem szab határt a tervezői fantáziának, vagyis alkalmazásával akár a legkülönlegesebb építészeti elképzelés is megvalósítható. Továbbá a minőségi fémlemez fedés hosszú élettartamú és időjárás tűrő.

Tetőhéjazat

Az építőanyagok meghatározásakor a tetőhéjazatoknál is széles skálában lehet választani. Családi ház építés esetén napjainkban még mindig a cserépfedés a legnépszerűbb. Az elérhető választék széles: szín, alak vagy forma szerint. Lehet sima vagy hullámos, égetett kerámia vagy betoncserép. Természetesen a klasszikus cserépfedés mellett kínálatunkban elérhető az alumínium héjazat, valamint többféle lapostető rendszer is.

Gépészet

Egy jó tervezéssel az épület működtetéshez szükséges energia felét meg lehet takarítani. A hazai építőiparban egyre hangsúlyosabbá válnak a környezettudatos, energiatakarékos megoldások. 2020-tól már csak a közel nullás energiafelhasználású lakóépületek épülhetnek meg. Az építtetők egyre nyitottabbak az új technológiák és anyagok irányába, és egyre tudatosabban, komplex rendszerben gondolkodnak a gépészeti berendezésekről is. Kulcsfontosságú a lakók kényelmét és az energiahatékonyságot egyszerre szolgáló tervezés. Ajánlatainkban elérhetőek megrendelőink részére a legkorszerűbb napelemes rendszerek, elektromos fűtési megoldások, hőszivattyúk, szellőztető berendezések, okosház alkalmazások.


Hőszivattyú

A hőszivattyús rendszerek a családi házak és épületek részére biztosítják a használati melegvizet és kellemes hőérzetet biztosítanak. Csendes, komfortos és keveset fogyasztanak. Egy jól kiválasztott hőszivattyús rendszer otthona fűtési energiafelhasználását megközelítőleg akár 75%-kal is csökkentheti.


Vizesblokk kialakítása

Ide tartoznak a szaniterek, egészségügyi és mosdóhigiénia termékek, valamint az odatartozó bútorok. Közismertebb nevén a mosdókagylók, wc-k, kádak, piszoárok, zuhanyfülkék. Fontos, hogy otthonunkban jó minőségű szaniterek legyenek, hiszen ezeket nap mint nap igénybe vesszük. A különböző fürdőszoba bútorokból sokféle létezik. A mosdókagylókból is kaphatunk falra szerelhetőt, beépíthetőt és álló mosdót is. Így tökéletesen beilleszthetők fürdőszobánk hangulatvilágába. Érdemes ezeket az elemeket, jól megválasztani, hiszen a vizeshelyiségeket hosszútávra, 10-15 évre alakítjuk ki.

Milyen kivitelezéseket ajánlunk?

LAKÓPARKOK

TÁRSASHÁZAK

ÜDÜLŐK, SZÁLLÁSHELYEK

ÜDÜLŐK, SZÁLLÁSHELYEK

IRODAHÁZAK

TURISZTIKA, KEMPING

SPORTLÉTESÍTMÉNYEK

ROZSDAÖVEZETES TERÜLETEK